×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Vidék

Elkezdték a terep előkészítését

2021.06.09 - 10:12
Megosztás:
Elkezdték a terep előkészítését
Műhelyt és garázst építenek Kaplonyban az önkormányzati tulajdonban lévő haszongépjárművek számára. Minderre hónapokkal korábban különített el pénzt a községi önkormányzat.

„Elvetettük azt az ötletet, mely szerint teljesen új épületet alakítanánk ki a tervezett műhely, illetve garázs létrehozása céljából. Mivel a régi épületet alakítjuk át erre a célra, a karbantartók elkezdték az értékmentést, ezáltal pedig a terep előkészítését. Elodázhatatlanná vált ugyanis a műhely-, illetve garázsépület építése. A megújult épületben pedig a község katasztrófaelhárító csapatának a felszerelését is el tudnánk helyezni.
A legfőbb oka annak, hogy a régi épület átalakítása mellett döntöttünk, természetesen anyagi természetű. A megyei főépítészeti hivatallal való egyeztetés nyomán célszerűbbnek és észszerűbbnek tűnik a meglévő raktárépület felújítása, bővítése. A meglévő épület mellé egy épületszárnyat is létesítünk. Három különálló helyiség lenne, valamint négy fedett beálló rész lenne az eredmény — ezek a haszongépjárművek számára. Erre a beruházásra különített el pénzt a tartalékalapból Kaplony Község Helyi Tanácsa.
Több vállalkozás is küldött ajánlatot az építkezés kivitelezésére, az erre hivatott bizottság végül a legkedvezőbb árfekvésű ajánlat mellett döntött. Rövidesen el is kezdődhetnek a munkálatok — igaz, a kivitelezésre még bőven van idő, mi annyit kértünk, hogy őszre készüljenek el vele. Addig is a hivatal munkásai kiemelik az épületből azokat az elemeket, amelyeket máshol fel lehet majd használni. Fontosnak tartjuk, hogy a hideg idő beköszöntére már védett helyen legyenek eszközeink” — nyilatkozta Megyeri Tamás Róbert polgármester.

Krisztus szeretete átformáló erővel bír
Tudatosítsuk azt, hogy levehetünk egymás válláról terheket azzal, hogy megosztjuk a velünk közelállókkal az életünket, de meg is duplázhatjuk az örömöket, amikor örülünk mások örömének — fogalmazott Urbán Erik OFM, az erdélyi ferences rendtartomány vezetője.
Játszóteret kaptak gyereknapra
Gyermeknapon adták át Kaplonyban az új játszóteret. A létesítmény 160 ezer lejbe került, ezt az összeget az elmúlt évben megmaradt tartalékalapból fedezte a helyi önkormányzat.
Hatalmas területek kerültek víz alá Kaplonyban
Kaplony Sorják nevű határrészét elöntötte a Kraszna vize, mert nem működőképes a zsilipkapu. Sok hektár földet elárasztott a víz — tájékoztatott Megyeri Tamás Róbert, Kaplony község polgármestere, aki úgy véli, emberi mulasztásból történt a baj.
Cookie