×
2024. 04 23.
Kedd
Béla
12 °C
enyhe eső
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.26 RON
Programajánló

Elkezdődött a visszaszámlálás

2020.11.20 - 15:33
Megosztás:
Elkezdődött a visszaszámlálás
Fotó: rmkt.ro
Még két hétig lehet jelentkezni a Pénzmágnes – Kulcs a gyarapodáshoz elnevezésű online vetélkedőre, melyet idén nyolcadik alkalommal hirdettek meg — tájékoztatnak a szervezők.

Pénzügyek iránt érdeklődő, középiskolás diákok számára hirdetett meg online vetélkedőt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, valamint a Magyar Mágnás Egyesület. A regisztráció javában zajlik, a jelentkezés határideje december 3-a, a vetélkedő időpontja pedig december 4. A vetélkedőre nemcsak Erdélyből, hanem Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságról is jelentkezhetnek a középiskolás diákok. A nevezés díjtalan, a legjobb helyezést elérők pedig készpénzjutalomban részesülnek (I. díj: 300 euró, II. díj: 200 euró, III. díj: 100 euró).

Első lépésként minden diáknak regisztrálnia kell a www.penzmagnes.ro oldalon, majd válaszolnia a tesztkérdésekre december 4-én. A vetélkedő célja egy olyan általános pénzügyi tudás átadása a diákok számára, amely segítheti őket a helyes pénzügyi döntések meghozatalában és a tudatos pénzügyi magatartásban. Minden tananyag elérhető a vetélkedő weboldalán, mely a jelentkezők segítségére szolgálhat, így a felkészülés feltételei is adottak. A szervezők buzdítani szeretnék az érdeklődő középiskolásokat, hogy mihamarabb regisztráljanak, hiszen a tananyag elsajátítása időt igényel. A vetélkedő Facebook-oldala elérhető a következő linken: https://www.facebook.com/penzmagnes.ro.

S. B.

Vívás: rangos versenyt rendeznek Szatmárnémetiben
A szatmárnémeti, George Coşbuc utcai Csipler Sándor Vívóteremben rendezik a héten a felnőtt párbajtőrvívók bajnokságát — közel százhúsz sportolót várnak a pástokra.
Szatmárnémeti versenyzője is lesz a magashegyi-futás világbajnokságnak
Április derekán, a portugáliai Vouzela-t övező hegyekben tartják az idei magashegyi-futás világbajnokságot. Hodas Erzsébet Katalin személyében szatmárnémeti futó is meghívást kapott, hogy legyen tagja a nagy megmérettetésen a román válogatottnak.
Szombaton rendezik a Petkes Gergely Matematika Emlékversenyt
November 18-án rendezik meg a Nagykárolyi Elméleti Líceumban az intézmény egykori elismert és közkedvelt matematikatanáráról elnevezett, Petkes Gergely Matematika Emlékversenyt.