×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Elkezdődött a nagykárolyi óvoda bővítése

2021.10.07 - 19:30
Megosztás:
Elkezdődött a nagykárolyi óvoda bővítése
Várhatóan 2023 áprilisára készülnek majd el az óvoda felújításával (Fotó: SZFÚ)
Szeptember végén elkezdődött a nagykárolyi 3-as Számú Óvoda épületének felújítását célzó munkálat, a beruházás — amit a Regionális Operatív Program kiírására készített az önkormányzat — összértéke 4,74 millió lej.

„Azok a gyermekek, akik eddig ebben az intézményben tanultak, időszakosan a Iuliu Maniu Szakképző Líceumban lettek elhelyezve. Az esetleges kellemetlenségek miatt az érintett szülők megértését kérem. Igyekeztünk megteremteni a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy a gyermekek zavartalanul járhassanak óvodába. Tavaszra pedig elkerítünk nekik egy részt az udvarból, ahol kialakítjuk számukra a játszóteret. Nagyon bízunk benne, hogy a következő évben sikerül befejeznünk ennek az óvodának a felújítását és bővítését. Folyamatosan dolgozunk a város oktatási intézményeinek korszerűsítésén. Jelenleg is dolgozunk a bölcsőde bővítésén, így megduplázhatjuk majd a bölcsődei foglalkozáson részt vevő gyermekek számát. Ugyanakkor ígéretet kaptunk arra vonatkozóan, hogy jövő évben elkezdhetjük egy új bölcsőde építését, melynek helyét a Teremi úton jelöltük ki” — mondta Kovács Jenő polgármester.


A 3-as Számú Óvoda épületének felújítását és korszerűsítését követően a meglévő épületrészt egy kétszintessel egészítik ki. A meglévő épületrészben úgy alakítják át a termeket, hogy azok alkalmasak legyenek a napközis gyermekek ellátására. 
Az új, kétszintes épületrész emeletén négy csoport kap majd helyet, míg a földszinti részen multifunkcionális termet és irodákat alakítanak ki. Az udvaron új játszóteret is létrehoznak. A korszerűsítés részét képezi az épület hőszigetelése, valamint az óvodai termek modern, funkcionális berendezéssel történő felszerelése is.
A 3-as Számú Óvoda épülete a felújítást követően 132 gyermek befogadására lesz alkalmas. A munkálatokkal 2023 áprilisára kell elkészülnie a kivitelezőnek. SZFÚ

Cookie