×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Elképesztő izgalmak után a Golissimo csapata nyerte a XXII. Partiumi Focikupát

2023.11.27 - 16:34
Megosztás:
Elképesztő izgalmak után a Golissimo csapata nyerte a XXII. Partiumi Focikupát
A hétvégén zajlott a XXII. Partiumi Focikupa, amelyen a régió legjobb amatőr focicsapatai csaptak össze a pusztadaróci sportteremben. A kétnapos eseményen 12 csapat vett részt, és a Golissimo csapata diadalmaskodott, miután a döntőben büntetőkkel legyőzte a MIK-RMDSZ csapatát.

Szombaton kerültek megrendezésre a csoportkörök, amelyek három csoportban négy csapat részvételével zajlottak. Az izgalmas mérkőzések során minden csapatnak lehetősége nyílt bemutatni, hogy miért érdemlik meg a továbbjutást. A játékosok kiváló formában voltak, és a verseny színvonalas és kiélezett küzdelmeket hozott.

sport/partiumi-focikupa/8.jpg

Sajnos a napot beárnyékolta néhány csapat viselkedése: ugyan a szabályzatban egyértelműen benne van, hogy nem játszhatnak olyan játékosok, akik le vannak igazolva bármilyen bejegyzett egyesülethez, ezt sokan figyelmen kívül hagyták, így 3:0-ra elveszítették a mérkőzéseiket.

sport/partiumi-focikupa/12-golissimo.jpg

Vasárnap a torna a csúcspontjához érkezett a negyeddöntőkkel, amelyeket az elődöntők majd a kisdöntő és a döntő követett. A nagy érdeklődéssel várt döntőben a Golissimo és az idei tornán kiemelkedően jó teljesítményt nyújtó, MIK-RMDSZ csapatai mérkőztek meg egymással. A rendkívül szoros mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget a rendes játékidőben, így a győztest a büntetőpárbaj döntötte el. A hatalmas kapusbravúroknak köszönhetően a büntetőpárbaj is nagyon izgalmasan zajlott, de végül a Golissimo diadalmaskodott.

sport/partiumi-focikupa/7-stopcsapat.jpg

A harmadik helyért a STOP és a Vörös Ördögök csaptak össze, ahol a mérkőzés hajrájában Lipai Gabriel döntő góljával a STOP csapata szerezte meg a bronzérmet, megkoronázva ezzel a tornán nyújtott kiváló teljesítményét is, hiszen 7 találatával ő lett a torna gólkirálya.

sport/partiumi-focikupa/11-mik-rmdsz.jpg

Legjobb kapusoknak Őri Lórándot és Seik Viland Rolandot választották, akik mindkét nap bravúros védésekkel tűntek ki, utóbbi a döntőben három büntetőt is megfogott. A legtechnikásabb játékos díját Brata Dezső kapta meg a MIK-RMDSZ csapatából, aki lenyűgöző technikai tudásával szinte csak ragyogott a pályán, amit a döntőben szerzett ollózó góljával koronázott meg.
sport/partiumi-focikupa/14.jpg

„Megtisztelő számunkra, hogy Pusztadaróc immár sokadik alkalommal lehetett házigazdája a térség legnagyobb hagyományokra visszatekintő amatőr labdarúgó bajnokságának. Jómagam is focirajongóként gratulálok mindenkinek, aki időt szakított arra, hogy barátaival mozogjon néhány órát és köszönöm a szervezőknek, hogy ezt sok munkával lehetővé tették! Remélem mindenki jó érezte magát nálunk, jövőre visszavárjuk a Partiumi Focikupát”, köszöntötte a jelenlévőket Găman Mihály polgármester. 

„Ezúton is szeretném megköszönni minden résztvevőnek a remek hangulatot és a korrekt hozzáállást, a MIK önkénteseinek pedig a segítséget! Gratulálok a győzteseknek, de úgy érzem, mindenki nyert, aki itt volt. Remélem, jövőre, ugyanitt találkozunk!” — mondta Muresán István főszervező.

A Partiumi Focikupa támogatója a Communitas Alapítvány és az RMDSZ.

Partiumi Focikupa a csoportkör végeredménye:
A csoport: 
1. Vörös Ördögök 7p
2. Szent Szerda 6 p
3. MIK - RMDSZ 4p
4. Barszalonna 0p

B csoport
1. Golissimo 9p
2. Daróci Szép Fiúk 6p
3. Crush 0p
4. Athletic FC 0p

C csoport:
1. Stop 7p
2. FC Barátok 5p
3. Zöld Sasok 3p
4. FC Túrterebes 2p

Partiumi Focikupa negyeddöntők:
10:00-10:24 Vörös Ördögök - Daróci Szép Fiúk 0-0 2-0 hetesek után
10:25 - 10:49 Golissimo - Szent Szerda 2-1
10:50 - 11:14 STOP - Zöld Sasok 6-0 
11:15 - 11:39 FC Barátok - MIK - RMDSZ 0-2

Elődöntők:
Vörös Ördögök - Golissimo 0-1
STOP - MIK - RMDSZ 1-2

Kisdöntő
Vörös Ördögök - STOP 0-1

Döntő
Golissimo - MIK - RMDSZ 1-1, 6-6 hetes után 3-2