×
2022. 01 24.
Hétfő
Timót
-13 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Éljük meg a várakozás időszakát!

2021.11.27 - 15:26
Megosztás:
Éljük meg a várakozás időszakát!
Fotó: A szerző felvétele
Holnap meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, melynek fénye szimbolikusan a békét hozza el otthonainkba, majd karácsonyhoz közeledve a hit, szeretet és remény fénye is lángra lobban.

Holnap az adventi időszakba lépünk, mely minden évben örömteli várakozást, számadást, lelki megtisztulást jelent a legtöbb keresztény ember számára. Természetesen sokunk számára az idei évben elszenvedett veszteségeket is felidézi a várakozás időszaka, főleg, ha életünkből örökre eltávozott egy kedves rokon, egy barát, szomszéd, ismerős. Adventben igyekezzünk megélni az elengedést, annak minden velejárójával, ám karácsonyhoz közeledve lelkünket a hála, a béke töltse be, ne a keserűség és a szomorúság! Az adventi gyertyáknak külön-külön jelentésük van, béke, hit, szeretet, remény, ezek hozzájárulnak ahhoz, hogy békés, meghitt karácsonyunk lehessen. Advent első vasárnapján meggyújtjuk az első gyertyát az adventi koszorún, melyet otthonainkban készítettünk családtagjainkkal, gyerekeinkkel, vagy megvásároltunk saját ízlésvilágunknak megfelelően. A virágüzletekben, különböző üzletekben szép számmal lehet kész adventi koszorúkat, adventi díszeket vásárolni, de alapanyagokból is széles a választék.

Az adventi koszorúk idei trendjéről és a karácsonyi lakásdíszítő elemekről Csorvásy Sára, a Sara Flower virágüzlet vezetője számolt be szerkesztőségünknek. Elmondta, hogy idén is megmaradt a púderrózsaszín színvilág, azonban idén a natúr díszek lettek a divatosabbak, a vásárlók körében divatba jött a hagyományos színvilág, a piros arannyal, piros zölddel, nagyon szeretik a piros-zöld kockás anyagkombinációt, a kötött anyaggal való díszítés már kezd kimenni a divatból, de még van rá igény, ám divatba jöttek a faháncsos díszítések. Még mindig a pasztell, rózsaszín, klasszikus színvilág a trend, ám a magyarországi divatot követve feltételezhető, hogy jövőre a sötétzöld natúr díszekkel, illetve a királykék lesz a hódító.

hirek/2021/november/27/advent2.jpg

hirek/2021/november/27/advent4.jpg

hirek/2021/november/27/advent6.jpg

hirek/2021/november/27/advent7.jpg

„Az idei évben is divat, hogy az adventi koszorúnak nem feltétlenül kör formája van, hanem lehet hosszított, dobozkában, bármilyen formában. Folyatódik ugyanakkor a trend, hogy kis LED-es égőket, világító kis házikókat is használtunk kiegészítőnek a különlegesebb adventi koszorúkon, melyek jó hangulatot biztosítanak, és nem kell mindig meggyújtani a gyertyát. Ezenkívül kedveltek az üvegbúra alatti díszek, melyek nagyon elegánsak. Az idei év nagy hódítója a Diótörő” — fogalmazott az üzletvezető. Az adventi koszorúk mellett az ajtódíszeket is vásárolják, melyek színvilága megegyezik az adventi koszorúkéval, gyakran ún. „családokat” készítenek. Szintén kedveltek a grincsfák, amiket szép dekorációs elemnek tartanak, illetve a koszorúkellékek is, hiszen sokan otthon készítik az adventi koszorút. Csorvásy Sára elmondta, hogy az egygyertyás asztali díszek ára 35 lejtől kezdődik, s kb. 200–250 lejbe kerülnek a drágább ünnepi díszek.

Sógor Beáta

 

Zenés adventi kalendárium
A Kolozsvári Magyar Opera társulata idén, hagyományos repertoárjától eltérően egy különleges zenés adventi kalendáriumot állított össze.
Cookie