×
2023. 06 08.
Csütörtök
Medárd
1EUR = 4.96 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dö együttes egyik tagja

2023.05.21 - 08:03
Megosztás:
Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dö együttes egyik tagja
Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi, a legendás Pa-dö-dö együttes egyik tagja.

Szombaton késő délután, 66 éves korában, otthonában elhunyt Lang Györgyi. 

A Szegeden született Lang Györgyi a Színház- és Filmművészeti Főiskolán diplomázott, majd 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt. 1988-ban Falusi Mariann-nal megalapították a Pa-dö-dő együttest, amellyel először az Interpop Fesztiválon léptek fel – ez meghozta az áttörést számukra a zenei világban. Két évvel később hatalmas sikert aratott a Kiabálj! című albumuk, egyik legnagyobb slágerük a Bye-Bye Szása című dal volt.
Volt közös műsoruk a TV2-n A lányok nem angyalok címmel, az elmúlt években pedig a Klubrádióban vezették az Ötös című műsort.

Az énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban, azonban 2021 decemberében agyvérzést kapott, melynek következtében sérült a beszédközpontja, jobb karja lebénult. Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult.
A küzdelem azonban május 20-án, tíz nappal a 66. születésnapja után véget ért számára.

Hírszerkesztő