×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Elfogadta a szenátus a lakosságnak ingyenes védőmaszkot biztosítő törvénytervezetet

2020.05.20 - 08:15
Megosztás:
Elfogadta a szenátus a lakosságnak ingyenes védőmaszkot biztosítő törvénytervezetet
Első házként elfogadta kedden a szenátus azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében az ország minden lakosa ingyen védőmaszkban részesülne.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Pro Románia által előterjesztett törvényjavaslatot 89 támogató szavazattal, 43 tartózkodás mellett fogadta el a felsőház.

A tervezet értelmében minden állampolgár 30 védőmaszkot tartalmazó csomagot kapna. Ezeket az Unifarm állami vállalatnak kellene eljuttatnia a megyei közegészségügyi igazgatósághoz, és a helyi hatóságoknak kell gondoskodniuk a szétosztásukról.

A PSD szenátusi frakcióvezetője, Radu Preda reményét fejezte ki, hogy a képviselőház is megszavazza majd a javaslatot. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) szenátusi frakcióját vezető Daniel Fenechiu azonban azt mondta, az alsóházban módosítani kell a tervezetet, hogy kerüljön ki belőle a "mindenkinek jár populista szószerkezet", és csak a rászorulók részesüljenek az ingyenmaszkokból.

A tervezetről a képviselőház szavaz döntő házként.

3 ezrelék fölött a megye fertőzöttsége
A legfrissebb tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában összesen 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel pedig megyénk fertőzöttségi szintje átlépte a 3,04 ezreléket.
Csatlakozzon, adjon vért, mentsen életeket!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére a világon mindenhol június 14-én, Karl Landsteiner születésnapján ünneplik a véradók világnapját. A világnaphoz kapcsolódóan mindenkit arra buzdítanak, hogy adjon vért.
Nem megoldás a tömeges alkalmazás
A munkaügyi minisztérium által nemrég közvitára bocsátott tervezet értelmében július 1-től nem alkalmazhatnak új embereket a közszférában. Az általunk megkérdezett polgármesterek egyelőre nem aggódnak a rendelet miatt, de különleges helyzetek bármikor adódhatnak.
Cookie