×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Elektronikus formában is kibocsátható a nyugdíjszelvény

2021.10.13 - 13:53
Megosztás:
Elektronikus formában is kibocsátható a nyugdíjszelvény
Döntő házként elfogadott szerdán a képviselőház egy törvénymódosítást, amely szerint az Országos Nyugdíjpénztár (CNPP) ezentúl kérésre elektronikus formában is kibocsáthatja a nyugdíjszelvényeket.

A tervezetet 295 támogató szavazattal fogadta el az alsóház plénuma.

A jogszabály a 2010/263-as számú törvény 109. paragrafusát módosítja. E szerint az Országos Nyugdíjpénztár kérésre elektronikus formában, e-mailen is elküldheti a kifizetett összegről tájékoztató dokumentumot azoknak, akik folyószámlára vagy kártyaszámlára kapják a nyugdíjukat. A dokumentum a CNNP portálján létrehozott felhasználói fiókból is letölthető.

Az elektronikus szelvényt a kérés regisztrálását követő hónaptól kezdődően, a nyugdíj folyósítása után legtöbb 48 órával küldi el a nyugdíjpénztár. A dokumentum a papír alapú nyugdíjszelvénnyel azonos joghatású, az intézmények és hatóságok hitelesnek tekintik. AGERPRES

Jó dolog az elektronikus napló
Szatmár megyéből öt iskola csatlakozott ahhoz a programhoz, melynek keretében kizárólag elektronikus naplót használnak, de jelentősen több tanintézményben van már digitális osztálynapló.
80 ezer forint nyugdíjprémiumot kap minden magyarországi nyugdíjas
Egységesen nyolcvanezer forint lesz a nyugdíjprémium, amelyet novemberben fizetnek ki az érintetteknek - jelentette be Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Drasztikus csökkenés: csak negyvenezer nyugdíjas kap üdülőjegyet 2021-ben
Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben - jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke.
Cookie