×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
2 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Szatmárnémeti

Elégedetlenek a bérezéssel és a munkakörülményekkel, tiltakoztak a nyugdíjpénztár alkalmazottai

2023.11.20 - 13:35
Megosztás:
Elégedetlenek a bérezéssel és a munkakörülményekkel, tiltakoztak a nyugdíjpénztár alkalmazottai
Tiltakozó akciót szerveztek a Szatmár Megyei Nyugdíjpénztár alkalmazottai, és folytatni is fogják, amíg a politikai döntéshozók nem veszik figyelembe elégedetlenségüket - közölte híroldalunkhoz is eljuttatott közleményében a megyei nyugdíjpénztár.

Amint az az Ilie Mihaela-Loredana sajtószóvivő által aláírt közleményből kiderül, a nyugdíjpénztár alkalmazottai elégedetlenek a béreikkel, ugyanakkor méltánytalannak találják a rendszert.
Mint írják, a nyugdíjpénztár alkalmazottainak munkája összetett, magasfokú felelősséggel, intellektuális és pszichikai erőfeszítésekkel jár, emiatt igazságtalannak tartják azt, hogy béreik alacsonyabbak, mint az Országos Nyugdíjpénztár alkalmazottainak bérei.

Ugyanakkor diszkriminálva érzik magukat, hiszen míg a megyei tanácsok, egészségügi biztosítóházak, és a többi állami intézmény alkalmazottainak bére a központi intézmények alkalmazottainak béréhez van igazítva, a megyei nyugdíjpénztárak alkalmazottainak bére jóval alacsonyabb, mint a központi intézmény alkalmazottainak bére. Sérelmezik továbbá, hogy az év közbeni, több állami intézmény (egészségügyi dolgozók, oktatók, egészségbiztosító pénztárak) alkalmazottainak béremelése is diszkriminatívan hat a megyei nyugdíjpénztárak dolgozóival szemben, ahol nem történt változás a fizetésekkel kapcsolatban.

A tiltakozó akcióra ma, november 20-án került sor 10:00-10:30 között, az alkalmazottak ezzel a bérezésükkel és a munkakörülményeikkel kapcsolatos elégedetlenségüknek adtak hangot, s a tiltakozó akciókat addig fogják folytatni, míg elutasítják, figyelmen kívül hagyják kéréseiket.

Hírszerkesztő