×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
11 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Ékes, bölcs igazgyöngy — hálát adtak az édesanyákért

2021.05.03 - 19:15
Megosztás:
Ékes, bölcs igazgyöngy — hálát adtak az édesanyákért
Anyák napi műsorral örvendeztették meg az édesanyákat Erdődön, Fotó: refszatmar.eu
A vasárnap délelőtti istentiszteleten Erdődön hálát adtak az igazgyöngyökért, azaz az ékes, vidám, bölcs édesanyákért. Jó lenne, ha minden édesanya hitre nevelné a gyermekeit, hangzott el.

Kaszaniczki Csongor helyi református lelkipásztor a Példabeszédek könyve 31. részéből hirdette az igét: „Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke fölülmúlja az igazgyöngyét. Erő és ékesség a ruhája; vidáman néz a holnap elé. Szája bölcsességre nyílik, és kedves tanítás van a nyelvén.” Az ige az igazgyöngy példáján keresztül szeretne eljuttatni bennünket arra, hogy vegyük észre az asszonyokat, akik bizony érettünk, gyermekekért munkálkodnak. Adjunk hálát értük! Elhangzott az igehirdetés során, hogy az édesanyák bizony erősek, és ékesség az ő ruhájuk, s mindez jelzi, hogy az igazi erő az asszonyok szívében rejlik, kellő erővel rendelkeznek, hogy minden élethelyzetben helyt tudjanak állni, ezzel bizonyítják, hogy mellettünk vannak. A felolvasott igében ékességről is szó van, amely nem összetévesztendő a divatos vagy hivalkodó szóval, e szó eredetiből úgy is fordítható, hogy tiszták. Az igehirdető a felolvasott igeszakasz által az anyák bölcs tanításaira is felhívta a figyelmet. Az ő bölcsességük az Úrtól van, ezért meg kell látni a drága hithű anyákat, akik a hitre nevelnek bennünket, és jó lenne, ha minden édesanya ezt tenné az első helyre, hogy hitre nevelje a gyermekeit — fogalmazott a lelkipásztor.
Az igehirdetést követően a lelkipásztor köszöntötte az édesanyákat, majd a gyermekek szavalataival, illetve Tóth Eszter kántornő szavalatával, valamint zenés összeállításával varázsolták ünneppé az anyák napját. Az istentisztelet végén a gyermekek egy-egy szál virággal ajándékozták meg a jelen lévő édesanyákat.

 

Barbul post mortem Erdőd díszpolgára
A madarászi birkózó edzőközpont viseli az egykori kiváló tréner, Tudor Barbul nevét. „Ezáltal egy nagy edző nevét őrzik meg az utókor számára is” – méltatták a szerdai ünnepségen.
A turizmus fejlesztésére helyezik a hangsúlyt
Erdődön is rányomta a bélyegét a COVID-19 a gazdasági és a kulturális életre. Az önkormányzat a lehetőségeknek megfelelően tavaly is folytatta az elkezdett beruházásokat, és újakat is elkezdett. Ebben az évben a turizmus fejlesztésére helyezik a hangsúlyt.
Petőfi-szoba az erdődi várban
Az Erdődi Petőfi Kör megalakulásakor egyik céljául tűzte ki, hogy az erdődi várban kialakítson egy szobát, ami Petőfi Sándor és Szendrey Júlia Erdődhöz kapcsolódó életszakaszának állít emléket.
Cookie