×
2022. 06 25.
Szombat
Vilmos
25 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.23 RON
Nagykároly

Együtt imádkoztak a zarándokokkal a nagykárolyiak

2022.06.07 - 13:00
Megosztás:
Együtt imádkoztak a zarándokokkal a nagykárolyiak
Idén is meleg szívvel, virággal, apró figyelmességekkel fogadták a zarándokvonatokat Nagykárolyban (Fotó: Végh Balázs)
A hagyományokhoz híven az idei csíksomlyói zarándokvonatokat is nagy szeretettel fogadták a nagykárolyi vasúti pályaudvaron.

Vasárnap és tegnap három vonathoz is kilátogathattak mindazok, akik együtt kívántak imádkozni a nemzeti kegyhelyről hazatérőkkel. Vasárnap késő délután a nagykárolyiak és a környéken élők egyaránt szép számban gyűltek össze a vasútállomáson, hogy kezet szorítsanak a zarándokokkal. A beérkező szerelvényt nemzeti lobogók erdeje és a kaplonyi rézfúvósok rövid koncertje fogadta, sokan virágokkal és apró figyelmességgel kedveskedtek a megfáradt utazóknak.

Az állomás közönsége és a vonat utasai a rézfúvósok által vezetve közösen elénekelték nemzeti imánkat is. A Boldogasszony zarándokvonat utasaival tartott lelki vezetőjük, dr. Varga Lajos, a Váci Katolikus Egyházmegye segédpüspöke, aki a Jóisten áldását kérte a jelenlévőkre, és megköszönte a szívélyes fogadtatást. A kis ünnepségen jelen volt a Történelmi Vitézi Rend helyi képviselete is, amelynek díszes zászlaját vitéz Berei Károly székkapitány emelte a magasba.

Tegnap délután a Székely Gyors és a Csíksomlyó Expressz, azaz az össznemzeti zarándokvonat is megállt néhány percre Nagykárolyban. A 125 éve született Tamási Áron tiszteletére felcímkézett mozdony méltóságteljesen gördült be a pályaudvarra (kár, hogy különböző okok miatt egy hazai mozdonyt kötöttek elé), a helyiek pedig nagy szeretettel, virágcsokrokkal és harapnivalóval fogadták a vonaton utazó zarándokokat, akik közül többen is kis méretű nemzeti lobogókat ajándékoztak a peronon állóknak. Vastaps és énekszó kíséretében gördült tovább a zarándokvonat. A kaplonyi fúvósok mindkét napon szép szolgálatot tettek. V. B.

Cookie