×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
-4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Egyre többen kapják meg a koronavírus elleni oltást

2021.01.13 - 18:06
Megosztás:
Egyre többen kapják meg a koronavírus elleni oltást
Bár országos szinten már közlik, Szatmár megyében még nem jelentették külön az elvégzett gyorstesztek számát, viszont a PCR-tesztek nyomán is jóval több új esetet jeleztek, mint eddig.

Január 13-án Szatmár megye fertőzöttségi szintje továbbra is 1,4 ezreléken stagnált, és a közegészségügyi igazgatóság összesítése értelmében már 7507 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, azaz 76 új esetet regisztráltak az előző napi összesítés óta, az újratesztelt páciensek közül pedig 27-nek lett ismét pozitív a koronavírustesztje.

Emelkedett ugyanakkor a betegséget sikeresen legyőzők száma is, elérve a 6826-ot, vagyis további 56 páciens gyógyult meg, sajnos azonban az elhunytak száma 125-re emelkedett: egy 82 éves női páciens vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében a Nagykárolyi Városi Kórház intenzív terápiás osztályán.

Házi elkülönítésben 503-an vannak, az elvégzett tesztek száma pedig 53 173, ami egyben azt is jelenti, hogy az előző jelentés óta 279 mintát elemeztek, és ezek elég nagy aránya, 37%-a lett pozitív. S bár az egészségügyi miniszter pár nappal korábbi bejelentése értelmében országos szinten a stratégiai kommunikációs csoport már külön közli az elvégzett gyorstesztek számát is, a Szatmár megyei közegészségügyi igazgatóság ezt még nem jelenti így.

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt 180-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, s ezzel az oltáskampány első szakaszában már 1539 egészségügyi szakembert oltottak be Szatmár megyében, s közülük továbbra is mindössze három esetében jelentkezett mellékhatás, helyi reakció formájában

Peténél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 1353 utazó lépett az ország és a megye területére, közülük 124 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia, a többiek, mivel valamennyien a zöldnek, azaz biztonságosnak minősített országokból/régiókból érkeztek, vagy felmutatták a negatív koronavírustesztet, s a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette őket az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet, korlátozások nélkül folytathatták útjukat; míg a csanálosi átkelőnél belépésre jelentkezők közül 28 személynek kellett karanténba vonulnia. 

Szabó Kinga Mária

 

Továbbra sem nyitnak az oltási központok
A szatmárnémeti oltóközpontban januárra már nincs szabad időpont, viszont Tasnádon és Avasfelsőfaluban még lehet regisztrálni.
Nem függ az antitestmennyiségtől a védőoltás időpontja
299 oltási központban folyik az immunizálás az oltási kampány második szakaszában, ez összesen 487 oltási pontot jelent - közölte kedden Dr. Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.
Brit kutatás: a kórházban kezelt fertőzöttek csaknem 30 százaléka visszakerül az intézménybe Nagy-Britanniában
Az új típusú koronavírussal fertőzött és kórházi ápolásra szoruló páciensek mintegy 30 százaléka hazaengedése után néhány hónapon belül visszakerült az intézménybe Nagy-Britanniában - állapította meg egy új, nagylétszámú kutatáson alapuló vizsgálat.
Cookie