×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmár megye

Egyre több palack ér pénzt

2024.02.12 - 11:40
Megosztás:
Egyre több palack ér pénzt
Már szatmári ásványvizes palackokon is feltűnnek a betétdjat jelző ikonocskák...
Most már érdemes figyelni, hogy az ásványvizes palackon, üdítős dobozon, sörösüvegen, vagy a savanyúságos üvegen ott van-e a Returo hálózat logója, mert egyre több csomagoláson jelenik meg a pénzt érő ikonocska.

Egye esetekben – főleg a kisebb alumínium dobozokon –, nagyon nehéz észrevenni a két nyíllal körülvett érméket ábrázoló ikont, ami azt jelzi, hogy az illető csomagolás betétdíjas, ötven banit ér és utalványra, vagy akár készpénzre váltható. A hipermarketek előterében már ott van a dedikált visszaváltó-automata, kisebb boltok az ajtóra függesztett reklámban hirdetik, hogy átveszik és fizetik a Returo logóval ellátott italcsomagolást.

Konkrét bevételre saját maga vásárolt palackkal senki nem fog pénzt keresni, mert a betétdíjat már vásárláskor kifizette, de ha földön talált palackról van szó, amelyiken ott van a visszaváltást jelző ikon, olyan mintha ötven banit talált volna.

Princz Csaba

hirek/2024/februar/egyre-tobb-palack-er-penzt-2.JPG

 

Még ne gyűjtsék a palackokat, üvegeket! – figyelmeztet a RetuRO
Még ne kezdjenek el felhalmozni, hasztalan lenne! A november 30-án elinduló betétdíjas visszaváltási rendszer ugyanis csak a Betétdíjas csomagolás logóval ellátott italcsomagolásokra lesz érvényes - közölte csütörtökön a rendszert működtető RetuRO vállalat.
Hó végén indul a nagy palackvisszaváltás!
Úgy tűnik nem lesz halasztás a betétdíjas rendszer bevezetésében, amikor ötven bani jár majd a visszavitt üveg, műanyag, vagy alumínium „italtartályokért” és november harmincadikától beindul a rendszer.
2022. október 1-től a gyártóknak és a viszonteladóknak kötelességük lesz begyűjteni és újrahasznosítani a csomagolóanyagokat
A betétdíjas rendszer bevezetéséről szóló kormányrendeletet fogadott el a kormány hétfői ülésén, miután a rendszer működését szabályozó tervezet minisztériumközi egyeztetések során kapott végleges formát - tájékoztat közleményében az RMDSZ.