×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Egyre kevesebb határátlépő kerül karanténba

2021.06.25 - 20:41
Megosztás:
Egyre kevesebb határátlépő kerül karanténba
Járványügyi szempontból egyre több ország minősül zöldnek, azaz biztonságosnak, s ennek okán bár folyamatosan nő a szatmári határátkelők forgalma, egyre kevesebb utazónak kell karanténba vonulnia.

Ismét frissítette az országos vészhelyzeti bizottság a járványügyi szempontból kockázatosnak minősülő országok listáját, amelyen egyre több a zöld, s egyre kevesebb a piros (23) és a sárga (14) állam — ennek következtében, bár messze nem panaszkodhatnak pangásra a Szatmár megyei határátkelőknél, folyamatosan csökken azon beutazók száma, akiknek karanténba kell vonulniuk: például az elmúlt 24 órában 3009 utazó lépett az ország és a megye területére, s közülük alig 9 személynek kellett karanténba vonulnia.

A közegészségügyi igazgatóság adatainak értelmében június 25-én a megyében 12 994 igazoltan koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván hivatalosan, ami azt jelenti, hogy az előző adatközlés óta egy új esetet regisztráltak, míg az újratesztelt páciensek közül továbbra sem lett senkinek ismét pozitív a teszteredménye. A gyógyultak száma 12 598, vagyis ismét egy páciensnek sikerült legyőznie a kórt, míg az elhunytak száma változatlanul 374 — az elmúlt 24 órában senki nem vesztette életét a koronavírus-fertőzés szövődményeinek következtében.

Tovább csökkent az egészségügyi intézményekben kezelt koronavírusos páciensek száma: már csak két beteget ápolnak a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban, és továbbra sem szorul senki intenzív terápiás kezelésre.

Házi vagy intézményes karanténban 376-an vannak (sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), míg házi elszigeteltségben 12-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket produkáló, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). Az elvégzett tesztek száma 107 366, vagyis az előző adatközlés óta megint decens számú, 256 mintát elemeztek, s ezek 0,5%-a lett pozitív.

A közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint az elmúlt 24 órában 413-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát, s ezzel az ő számításaik szerint az oltáskampány keretében már 82 576 személyt immunizáltak (ha azonban összeadjuk az előző adatközlésben szereplő számot az azóta beoltottakéval, a végeredmény 84 192).

Szabó Kinga Mária

Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
GCS: 10.141 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 10.141 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 34.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie