×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Nagykároly

Egyirányúsított utcák Nagykárolyban

2021.12.04 - 08:33
Megosztás:
Egyirányúsított utcák  Nagykárolyban
A közlekedési bizottság döntésének értelmében december 3-tól egyirányúsították a forgalmat Nagykárolyban a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Ady Endre utcában.

Az egyirányúsítás értelmében az utca elején található két tömbtől az Albinelor utca felőli kereszteződés irányába haladhatnak az autósok. A nagykárolyi önkormányzat illetékesei arra kérik a járművezetőket, hogy vegyék figyelembe az új közlekedési szabályokat az érintett városrészen. A forgalomváltozást jelző táblákat péntek délelőtt helyezték ki az illetékesek. A közlekedési bizottság döntése értelmében szintén péntektől egyirányúsították az egykori Victoria áruház parkolója mögötti útszakaszt is. A megváltoztatott közlekedési rend értelmében az egykori Victoria áruház melletti tízemeletes tömbháztól az Ignişului utca felé haladhatnak a közlekedők. A behajtás az új közlekedési rend értelmében nem engedélyezett az Eliberării lakónegyed Ignişului utca felőli irányból. A rendelkezés értelmében parkolási céllal sem lehet abból az irányból behajtani. A nagykárolyi önkormányzat azt kéri a járművezetőktől, hogy fokozottan figyeljenek a megváltozott forgalmi szabályokra. Az egyirányúsítást jelző táblákat december 3-ától helyezték ki az érintett szakaszokon.

Doni emléktúra — a szervezők köszönete
Népes csoport tette meg az idei doni emléktúra útvonalát.
Segítenek az adóigazolás átvételében is
Nagykárolyban a parkolóhelyek igénylésekor benyújtott kérelmekhez csatolni kell az adóigazolást is, melynek beszerzésében ettől a héttől kezdődően segítséget nyújtanak a Helyi Közterület-fenntartó Igazgatóság keretében működő parkolási részleg munkatársai is.
Határrendészet: a román-magyar határon volt a legnagyobb forgalom az utóbbi 24 órában
Mintegy 100.200 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az utóbbi 24 órában, több mint 37.700 gépkocsival (ezek közül 15.900 teherszállító jármű volt) - tájékoztatott pénteken az országos határrendészet (IGPF).
Cookie