×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Vidék

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót tartottak Mezőpetriben

2022.09.21 - 18:44
Megosztás:
Egyházmegyei Ifjúsági Találkozót tartottak Mezőpetriben
Több mint száz fiatal vett részt a mezőpetri ifjúsági találkozón (Fotók: romkat.ro)
„Ti vagytok a világ világossága!” (Mt 5,14) mottóval tartották a szatmári egyházmegye ifjúsági találkozóját Mezőpetriben.

Az ifjúsági iroda meghívására, kétéves programkihagyás után, idén 140 fiatal jelentkezett a rendezvényre a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye 24 plébániájáról. A változatos programkínálatból minden részvevő találhatott kedvére valót. Az ünnepélyes megnyitó, a köszöntések és ima után a plébániai csoportok bemutatkozása következett.
A délelőtt további részében két helyszínen előadást hallgattak a fiatalok, amit Puvak Antal Marian és Guia Laurean Hugó ferences atyák tartottak. Ezt kiscsoportos megosztás követte, ahol a résztvevők elmondhatták gondolataikat, meglátásaikat mindarról, amit hallottak, ami érinti, foglalkoztatja őket. A délután folyamán alternatív foglalkozások sokféleségéből választhattak, többek között volt fórumbeszélgetés, méta, néptánc, kézműves- és zeneműhely, társasjátékok. A Hugó atyával érkezett csíksomlyói csapat fafaragással és lufihajtogatással várta az érdeklődőket, ismerkedni vágyókat.
A délutáni szentmisét Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök tartotta, aki bevezető gondolataiban a mottóra utalva kihangsúlyozta, hogy mi csak akkor lehetünk a világ világossága, ha beengedjük, a szívünkbe Jézust és vele, belőle élünk, mert ő a világ világossága. A szentmisén közreműködött a Baumgartner Márk kaplonyi kántor vezette gyermekkórus is. A lelki töltekezés után Barta Barnabás plébános vacsorára hívta a fiatalokat, amelyet a faluközösség lelkes csapata készített nagy szeretettel. Az esti mulatságban jó hangulatról a Mezőpetri Band zenekar gondoskodott.

hirek/2022/szeptember/ifjusagi-petri-2.jpg

A szervezők és a résztvevők egyaránt hálásak a plébánosnak, a falu vezetőségének, a mezőpetri híveknek, hogy házigazdaként nagylelkűen segítették a találkozó háttérmunkáját azért, hogy a fiatalok otthonosan és jól érezzék magukat, minőségi időt töltsenek együtt.

A résztvevők visszajelzései

Számodra mit jelentett az ifjúsági találkozó? Mit vittél haza a szívedben?

Vigh Kevin, Nagykároly: Mivel ez az első ifjúsági találkozóm, nagyon tetszett, mert akiket megismertem, kedvesek és nyitottak voltak. Sok örömöt és új élményeket adott, mivel együtt lehettem a barátaimmal. Én igazából sok új baráttal és főleg azzal gazdagodtam, hogy még közelebb kerültem Istenhez, ami egy csodás dolog. Én a szívemben a mottót hoztam haza, ami engem nagyon megragadott: ,, Mi vagyunk a világ világossága!’’

Májer Johanna, Szatmárnémeti: Feltöltődést jelentett, illetve sok élménnyel és emlékekkel tértem haza a szívemben.

Suhart Vivien, Kakszentmárton: Örömöt jelentett, hogy a foglalkozások alatt segíthettem másoknak az új karkötőkészítő-technikák elsajátításában. Számomra feltöltődés volt.

Zolcseak Dóra, Sárközújlak: Élményt adott, új barátokat/ismerősöket. A délutáni tevékenységek tartalmas kikapcsolódást nyújtottak számomra: a műhelyfoglalkozások, beszélgetések, sport- és szabadidős tevékenységek. De legfőképp lelki feltöltődésben részesültem. Sok új dolgot tanulhattam társaimtól és öröm volt látni mások arcán is, hogy ők is élvezik. Hálás vagyok a szervezőknek, hogy én is részt vehettem.

Gázsa Dóra, Józsefháza: Számomra az idei ifjúsági találkozó az összetartozást és a lelki feltöltődést jelentette. Két év kimaradás után nagyon jó volt újra együtt lenni, találkozni a fiatalokkal és felfedezni bennük azt a fényt, amely képes megváltoztatni a világot, hiszen jól tudjuk, hogy egy aprócska láng is elég ahhoz, hogy a sötétségben eligazodjunk.

A beszámolót készítette: Cziple Hanna-Gerda

hirek/2022/szeptember/ifjusagi-petri-3.jpg
Cookie