×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Egy újabb győzelmet kell kipipálni

2021.10.22 - 14:57
Megosztás:
Egy újabb győzelmet kell kipipálni
Szombaton 19 órától a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben mérkőzik a bajnoki alapszakasz negyedik fordulójának találkozóján a Szatmárnémeti VSK és az CSTBv CSU Olimpia Brassó.

Az eddigi három bajnoki mérkőzésen nyújtott teljesítményt látva kijelenthető: a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának simán be kell húzni a Nemzeti Liga alapszakaszának 4. fordulójában az Olimpia Brassó elleni találkozót.
Úgy tűnik ugyanis, hogy Miguel Lopez vezetőedző nagyon erős keretet hozott össze erre az idényre, és bár a múlt heti, târgoviștei bajnokin voltak pillanatnyi gyengeségek a VSK játékában, mégis, összeségében nem jelentett gondot a két pont begyűjtése. 
A brassóiak két erős ellenféllel kezdtek, és alulmaradtak az aradiak és a marosvásárhelyiek elleni meccseken, de a múlt hétvégén kosárlabdaleckét adtak az újonc Botoșaninak (120–50). De továbbra is a 38 éves Biljana Pesovic viszi a hátán a csapatot, és az ő játékán múlik az, hogy mennyire tudja tartani a lépést az Olimpia az erősebb ellenfelekkel szemben. 
Ideát Sparkle Taylor a „vezér”, de az ex-aradi Miljana Dzombeta személyében is remek irányítója van a VSK-nak. 
A román bajnokságban egyébként a két csapat a 29. mérkőzést vívja majd egymás ellen. 18 szatmári siker mellett 10 brassói győzelmet is feljegyeztünk. A Cenk-alatti együttes részéről volt meglepetés győzelem is, így tavaly januárban is sikerült felülkerekedniük és 78–72-re nyertek. Igaz, az áprilisi visszavágón az egymás elleni találkozók legnagyobb különbségű győzelmét jegyezte a VSK a Brassó ellen: 126–57. Azóta nem is járt szatmáron Dan Calancea edző alakulata, és ha nem is hasonló különbségű vereséggel, de egyetlen ponttal utazik majd vissza a szombati, 19 órakor kezdődő mérkőzés után.
A találkozón a nézőket is fogadnak, viszont belépéskor fel kell mutatni a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentum valamelyikét.

Pesek Attila

Gólt rúgni és legyőzni Dést!
Ötödik alkalommal játszik egymás ellen a VSK és a Dési Someșul, de a szatmári legénység még gólt sem tudott rúgni a Kolozs megyeieknek, háromszor kikapott, és egyetlen alkalommal ikszelt.
Véget ért a VSK veretlensége
Hat győzelem után 11 pontos vereséget (64–75) szenvedett szombat este a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata Aradon, a helyi FCC otthonában, a Nemzeti Liga Liga 7. fordulójában.
Újabb három pontért megy a VSK
A Csik Tibor vezette Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata ma délután két órától, a Szilágysomlyói Sportul otthonában lép pályára a labdarúgó Liga 3 10-es szériájának 13. fordulójában.
Cookie