×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Sport

Egy hónap múlva megyei bajnokot kell hirdetni

2021.04.07 - 23:19
Megosztás:
Egy hónap múlva megyei bajnokot kell hirdetni
Alaposan felborította a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) terveit a Román Labdarúgó-szövetség (FRF),.

A FRF szerdán késő délután közzé tette, hogy május 12-én, vagyis valamivel több mint egy hónap múlva rendezik meg a megyei bajnokok párharcát, akik részt vesznek majd a Liga 3-as osztályzó második fordulójában.
Idén ugyanis két fordulós lesz az osztályzó. Előbb a megyei bajnokokat párosítják, majd a továbbjutók a Liga 3 csoportjainak leggyengébbjeivel mérkőznek az osztályzó második etapjában. Ez utóbbi szakaszba 21 csapat érkezik a Liga 3-ból: a tíz csoport 9., illetve 10. helyezettjei, illetve a leggyengébb 8. helyezett.
Az első fordulót május 12-én, a második fordulót pedig oda-visszavágó rendszerben május 16-án és 23-án rendezik.
A FRF leszögezte, hogy az első fordulóban csak olyan csapatok vehetnek részt, akik a megyei bajnokságban szerepletek, és legalább egy 4 csapatos tornát nyertek meg, illetve legalább 7 mérkőzést játszottak.
Az AJF május 8-ig kell közölje a megyei bajnokcsapatok nevét, és a győztes klubnak kötelezően rendelkeznie kell az Ifjúsági és Sportminiszterium által kibocsájtott sportigazolvánnyal (CIS).
A 42 megyei bajnokot sorsolás útján párosítják. Az előző évek gyakorlatával ellentétben, idén nem veszik figyelemben a párosításnál a csapatok településének földrajzi elhelyezkedését, az egyenes kieséses mérkőzést pedig semleges pályán rendezik (lehetőleg egyenlő távolságra legyen a helyszín a két csapat településétől).
A FRF hangsúlyozta, hogy csak akkor rendezik meg az első fordulót, ha legalább 22 megye hirdet bajnokot. Ha kevesebb csapatot neveznek, mint 42, de többet mint 21, akkor lesznek szerencsés együttesek, amelyek játék nélkül jutnak a második fordulóba.
A Szatmár megyei AJF csütörtökön dönt a bajnokság rendezési módjáról, viszont Szilágyi István a héten még abban bízott, hogy az osztályzót csak a nyár közepén rendezik, így lesz idejük egy hosszabb megyei bajnokság rendezésére. 

Pesek Attila

Itt a megyei focibajnokság első fordulójának bíróküldése
Több mint egy év szünet után újraindul a fociélet a megyei bajnokságban is, bár az is igaz, csak az elitliga rajtol vasárnap. A Liga 4 Elite csak három hetet tart, és hétközi fordulókat is rendeznek.
Vasárnaptól háromhetes bajnokság
Tizenkét csapat küzd majd a megyei bajnoki címért: az AJF két szériába osztotta őket, az első körben egymással játszanak öt fordulót, majd a csoportok legjobbjai elődöntőn és döntőn is mérkőznek.
Hétfőn sorsolás az elitligában?
Legalább 7 csapattal indulhatna jövő szombaton a megyei focibajnokság, de Szilágyi bízik abban, hogy nem kell május 8-ig bajnokot avatni.
Cookie