×
2021. 05 16.
Vasárnap
Mózes, Botond
11 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.07 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Egy hétig éjjel-nappal nyitva tartanak a katonai kórházakban berendezett oltóközpontok

2021.05.04 - 09:04
Megosztás:
Egy hétig éjjel-nappal nyitva tartanak a katonai kórházakban berendezett oltóközpontok
Kedd reggel nyolc órától május 11-éig éjjel-nappal nyitva tartanak a brassói, bukaresti, kolozsvári, konstancai, craiovai, iaşi-i és temesvári katonai kórházakban berendezett oltóközpontok, ahol bárki, előjegyzés nélkül jelentkezhet koronavírus elleni oltásra - tájékoztat a védelmi minisztérium.

A beoltottak adatait bevezetik az országos oltási platformba, ugyanakkor előjegyzik őket a második dózisra.

Jelenleg a védelmi minisztérium 56 oltópontja tart nyitva a civil lakosság számára. A minisztérium húsz mobil oltópontot is működtet. AGERPRES

Rekordszámú, 119 021 személyt immunizáltak az elmúlt 24 órában
Az elmúlt 24 órában 119.021 személyt oltottak be Romániában a koronavírus ellen - derül ki a COVID-19 elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) által szombaton ismertetett adatokból.
Fokozza az immunitást a késleltetve beadott második oltás
Három és félszer magasabb volt a Sars-CoV-2 vírus elleni antitestek mennyisége azoknál a 80 éven felüli embereknél, akik három-négy helyett 12 hét után kapták meg a Pfizer/BioNTech-vakcina második adagját - derült ki a Birminghami Egyetem és az angliai közegészségügyi szolgálat (Public Health England, PHE) kutatóinak közös tanulmányából.
Továbbra is zöld zónás járványügyi szempontból az ország valamennyi megyéje
Az ország valamennyi megyéje és a főváros is zöld zónásnak számít járványügyi szempontból, azaz 1,5 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta - közölte szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie