×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Egy hét múlva véget ér a szükségállapot, de a járvány tovább tart

2020.05.09 - 17:42
Megosztás:
Egy hét múlva véget ér a szükségállapot, de a járvány tovább tart
Május 15-e egy adminisztratív határidő, amikor véget ér a szükségállapot, de a járvány tovább tart - hívta fel a figyelmet szombaton Marosvásárhelyen Klaus Iohannis államfő.

'A járvány köztünk van. Nagyon óvatosaknak kell lennünk, hogy azzal, hogy egy kicsit szabadabban mozoghatunk, ne okozzunk robbanást a járványban. Vannak egyszerű szabályok, meg kell tartanunk a fizikai távolságokat, maszkot kell viselnünk, nagyon gyakran kell kezet mosnunk, nagyobb gondot kell viselnünk mindannyian azokra, akikkel kapcsolatba lépünk. (...) Legyünk nagyon óvatosak, hogy ne rúgjuk fel mindazt, amit nagy áldozatok árán elértünk az elmúlt két hónapban" - nyilatkozta az államfő.

Klaus Iohannis, Ludovic Orban miniszterelnökkel és Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel együtt, látogatást tett szombaton a Marosvásárhelyi COVID-19 orvosi támogató egységben, amelyet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) sporttermében hoztak létre.

Majd' 400 új fertőzöttet azonosítottak Szatmárban
A friss fertőzöttek, de a betegségből kigyógyultak száma is rekordközelien magas, viszont a tavaly őszi, negyedik hullámbeli helyzetnek ellentmondva van mélyrepülésben az oltást igénylők száma.
Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Cookie