×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Egy haláleset, egy fertőzés

2021.07.29 - 20:03
Megosztás:
Egy haláleset, egy fertőzés
Fotó: MTI
Az elmúlt 24 órában egy beteg vesztette életét az országban a koronavírus-fertőzés miatt kialakult COVID-19 betegség szövődményei miatt, egy 76 éves Szatmár megyei páciens.

Újabb halálos áldozatot követelt a COVID-19 betegség Szatmár megyében: egy 76 éves női páciens hunyt el a koronavírus-fertőzés következtében kialakult betegség szövődményei miatt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban. A páciensnek más társbetegségei is voltak — közölte a hírt a Szatmári Prefektusi Hivatal. Az újabb halálesettel 387-re emelkedett a koronavírus-járvány Szatmár megyei áldozatainak a száma.

Az előző jelentés óta ugyanakkor egyetlen friss fertőzéses esetet vettek nyilvántartásba, amivel 13 059-re emelkedett a megbetegedések száma. 24 óra leforgása alatt 248 személyt teszteltek le, a járvány kezdete óta pedig már összesen 129 749 PCR-tesztet végeztek a kórház laboratóriumában.

Mindeközben zajlik az oltáskampány is, igaz, az áprilisi ezer feletti oltakozóhoz képest most egy nap alatt csak 185 személyt immunizáltak az egészségügyi szakemberek a megyében lévő öt oltóközpontban, ezzel 86 790 olyan személyt tartanak nyilván, aki legalább az első oltást megkapta. A beoltott személyek közül senkinél nem jelentkezett súlyos mellékhatás.

Az elmúlt 24 órában Szatmár megye határátkelőinél 3632 utazó lépett be az ország és a megye területére, közülük viszont csupán 75 személynek kellett házi elkülönítésbe vonulnia.

Házi vagy intézményes karanténban 439-en vannak (sárga és vörös zónás országokból hazaérkezettek), míg házi elszigeteltségben 21-en (kórházi kezelésre nem szoruló, teljesen tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató, de igazoltan koronavírus-fertőzött személyek és családtagjaik). B. K.

 

 

Romániában többen kérik a harmadik, mint az első adag oltást
Romániában kedden elkezdték beadni a koronavírus elleni oltás harmadik adagját. Az első napon többen kérték az emlékeztető oltást, mint a vakcina első adagját.
Főleg a kis cégek zárnak be
Az építőipar, a teherszállítás és az online kereskedelem az a három iparág, amelyik leginkább immunis a koronavírusra, ebben a három ágazatban hozták létre a legtöbb új céget az országban.
Már 25 település vörös Szatmárban
Változatlan intenzitással emelkednek a fertőzöttségi indexek megyeszerte, de kiemelten a már 5,5 ezreléken álló Szatmárnémeti vonzáskörzetében lévő területi-közigazgatási egységekéi.
Cookie