×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Egészségügyi minisztérium: 109 szabad ágy van még országos szinten az intenzív osztályokon

2021.09.16 - 15:34
Megosztás:
Egészségügyi minisztérium: 109 szabad ágy van még országos szinten az intenzív osztályokon
Országos szinten az intenzív osztályokon 109 kórházi ágy van még szabadon, ezek közül 40 gyerekeknek - tájékoztatott csütörtökön az egészségügyi tárca.

A minisztérium szerint a fővárosban mindössze 3 szabad ágy van az intenzív terápián.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) csütöröki jelentése szerint jelenleg 6271 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel, közülük 741-en szorulnak intenzív terápiás ellátásra. A kórházban kezelt páciensek között 182 kiskorú van, és közülük tizenkettőt ápolnak az intenzív osztályon.

AGERPRES

Rengetegen igénylik az oltást Szatmárban is
Egy nap leforgása alatt több mint 1400 szatmári immunizáltatta magát, ami csúcsnak számít az utóbbi hónapok adatainak tükrében — a nagy érdeklődésre való tekintettel az oltóközpontok a hét minden napján működnek majd, és további oltópontok újranyitását is tervezik.
Újabb szigorítások jönnek
A Covid-19-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről számolt be Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője a péntek délutáni kormányülés után.
A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Cookie