×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Kék hírek

Égből pottyant a cigaretta Turcon

2023.09.07 - 10:51
Megosztás:
Égből pottyant a cigaretta Turcon
(Fotók: Román Határrendészet)
Drón pottyantott csempészcigarettát Turc határában, az 'égi ajándékot' begyűjtő férfi azonban nem örvendhetett sokáig a szállítmánynak, mint ahogy szabadságának sem.

A csempészek fantáziája határtalan, még háborús időkben is  —  hogy az örökzöld kijelentés mennyire megállja a helyét, az számtalanszor bebizonyosodott, mint ahogy az is: ultramodern technikai felszereltségük jóval magasabb szintű, mint a határrendészeké, merthogy csempészni nem csak földön, de vízen és égen is lehet. S égi küldeményként pottyant már cigaretta Szatmárba siklórepülőről, kisrepülőről, no meg drónról is. Ez utóbbi minősült a háború kitöréséig a legbiztonságosabb szállítási módszernek, mivel a személyi lebukás kockázata minimális volt, viszont napjainkban a légi házhozszállítás messze nem olyan megbízható, mint ahogy azt a  csempészek hiszik.

hirek/2023/szeptember/3-3.jpg

Szerdán hajnalban, 5 óra 15 perc körül jelzett a turci határrendészek égfigyelője, pillanatokkal később pedig már szabad szemmel is láthatták, zümmögését hallhatták: egy csomagot szállító drón átrepült a légi határvonalon és Turc irányába tartott — — a környéket átfésülve, az országhatártól pár száz méterre meg is találták a kisméretű csomagot, és lefülelték a szállítmányt épp begyűjteni akaró 25 éves, ukrajnai állampolgárságú címzettet is, akinél két hasonló csomagot is találtak. 

hirek/2023/szeptember/1-5.jpg

Az összesen 960 csomag, körülbelül 11 232 lej értékű cigarettát elkobozták, az ukrajnai fiatalembert pedig csempészés vádjával 24 órára előállították. 

Szabó Kinga Mária

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON!