×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
3 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Belföld

Drulă, az USR ügyvezető elnöke még nem döntötte el,hogy jelölteti-e magát az elnöki tisztségre

2022.02.11 - 09:07
Megosztás:
Drulă, az USR ügyvezető elnöke még nem döntötte el,hogy jelölteti-e magát az elnöki tisztségre
Még nem döntötte el, hogy versenybe száll-e a párt elnöki tisztségéért - jelentette ki Cătălin Drulă, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ügyvezető elnöke.

Drulă a B1 TV egyik csütörtök esti műsorában beszélt erről, rámutatva, még el kell dönteni, mikor szervezzék meg a párt kongresszusát.

'Nyilvánvaló, hogy nem maradhatunk örökké átmeneti időszakban, de ezt a döntést a járványhelyzet, a közegészségügyi helyzet és a külpolitikai helyzet függvényében fogjuk meghozni, mert szerintem az emberek belefáradtak ezekbe a pártkongresszusokba. Véleményem szerint az idén sor kerül a kongresszusra' - fejtette ki.

Elismételte, az alakulat hiteles alternatívát kíván felmutatni a politikai színtéren, és felháborodását fejezte ki amiatt, hogy egyesek az USR-t a Románok Egyesüléséért Szövetséghez (AUR) hasonlítják. Szerinte ugyanis 'ég és föld a különbség' a két alakulat között.

'Nekünk vannak olyan embereink, akik megoldásokat tudnak kínálni, akik ismerik a közpolitikát, akik minisztériumokat, városházákat tudtak vezetni, míg a galeri vezető pártja mögött semmi sincs' - nyomatékosította.

Másrészt az USR tagjai mindig a demokratikus, civilizált, békés párbeszédet támogatták, míg az AUR tagjai a szélsőségektől sem riadnak vissza - tette hozzá.

Cătălin Drulă szerint az AUR a Szociáldemokrata Párt 'bábuja', amelyet fontos parlamenti szavazásokkor használ fel, és teret enged neki. Még azt sem tartotta kizártnak, hogy a szociáldemokraták arra szándékoznak felhasználni az AUR-t, hogy a 2024-es államelnöki választásokon a PSD jelöltjének megszerezzék a többi parlamenti párt támogatását azzal a felkiáltással, hogy 'álljatok a jelöltünk mögé, nehogy az AUR jelöltje nyerjen'. AGERPRES

Megtámadta az USR az alkotmánybíróságon a SIIJ felszámolásáról szóló törvényt
Alkotmányossági kifogást emelt a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) az igazságügyben elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló különleges ügyészség (SIIJ) felszámolásáról szóló törvény ellen.
Leszavazta a képviselőház Stelian Ionnak azt a javaslatát, hogy napolják el a SIIJ felszámolásáról szóló törvénytervezet vitáját
Az igazságszolgáltatásban elkövetett törvénytelenségeket kivizsgáló különleges ügyészség (SIIJ) felszámolását előíró törvénytervezet vitájának elnapolását kérte hétfőn a képviselőháztól Stelian Ion volt igazságügyi miniszter. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőjének javaslatát a plénum elutasította.
Drulă: idén júniusban vagy októberben sor kerül az USR kongresszusára
Még az idén megtartják a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kongresszusát - jelentette be a párt ügyvivő elnöke. Cătălin Drulă hozzátette a RFI-nek adott interjúban, hogy két időpont került szóba, az egyik júniusi, a másik októberi.
Cookie