×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Drogokat találtak egy francia és egy brit állampolgárnál a kolozsvári repülőtéren

2021.09.12 - 13:28
Megosztás:
Drogokat találtak egy francia és egy brit állampolgárnál a kolozsvári repülőtéren
Többféle drogot találtak a kolozsvári nemzetközi repülőtéren egy francia és egy brit állampolgárnál.

A két férfi azt nyilatkozta a román hatóságoknak, hogy látogatóba jöttek az országba, és a drogot saját használatra hozták.

A két külföldi 32, illetve 38 éves, egyikük Londonból, a másik Párizsból érkezett pénteken Kolozsvárra. A határőrök kockázatfelmérés alapján választották ki a két férfit személyes poggyászuk alapos átvizsgálására. Az ellenőrzés során többféle tiltott anyagot találtak a csomagjukban: tíz és fél tablettát, amelyekről feltételezhető, hogy amfetaminszármazékok (ecstasy), valamint két átlátszó borítékban fehér port, amely feltételezhetően kokain és amfetamin - tájékoztatta a rendőrség vasárnap az AGERPRES hírügynökséget.

Az ügyben a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) vizsgálódik.

A tiltott anyagokat lefoglalták és bűnügyi laboratóriumban vizsgálják meg.
AGERPRES

Házkutatások Szatmárban is
A legkülönfélébb bűnszervezetek felszámolására irányuló akciósorozat részeként mindeddig szinte példa nélküli, hatalmas házkutatási akciók voltak tegnap országszerte — Szatmár sem maradt ki.
457 helyszínen végeznek házkutatásokat a DIICOT ügyészei
A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) és a román rendőrség a csendőrség támogatásával szerda reggel országos szinten 47 akciót hajt végre az ember- és gyerekkereskedelemre, a kiszolgáltatott személyek kizsákmányolására, a migránscsempészetre, a kiberbűnözésre, a kábítószer-kereskedelemre és a különösen súlyos következményekkel járó vagyon elleni bűncselekményekre szakosodott szervezett bűnözői csoportok felszámolására.
Jóváhagyta a kolozsvári városi tanács a metró megvalósíthatósági tanulmányát
Elfogadta hétfői rendkívüli ülésén a városi tanács a kolozsvári metró megvalósíthatósági tanulmányát. A dokumentum szerint a beruházás 128 hónapon belül készül el, költsége meghaladja a kétmilliárd eurót, a pontos összeg áfával együtt 2.052.196.984 euró - közölte Oláh Emese alpolgármester kabinetje.
Cookie