×
2022. 10 07.
Péntek
Amália
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.99 RON
100HUF = 1.17 RON
Belföld

Döntőben A Csajod

2022.09.21 - 12:30
Megosztás:
Döntőben A Csajod
A börvelyi tagot is felvonultató A Csajod már a dalverseny döntőjében (Fotó: facebook)
Az Erdély dala dalverseny döntősei közé választotta a szakmai zsűri A Csajod Ide tartozom című számát.

A zenekar gitárosa börvelyi születésű, a fiatal zenekar pedig nemrég új szerzeményével, a Kávészempárral lopta be magát a rajongói és a zenekedvelő közönség szívébe. 
A dalverseny fináléjába beválasztott szerzeményük a szakmai vélemény szerint eklektikus bolyongás a stílusirányzatok között, átélt élmények és hangulatok, érzések széles palettája, amin csak A Csajod vezethet végig. „A srácok Ide tartozom című számukkal zenélték be magukat az Erdély dala döntőjébe!” – olvasható a verseny közösségi oldalán elhelyezett bejegyzésben.
A versenyről érdemes tudni, hogy 2022-ben a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) megalakulásának húsz éves évfordulóját ünnepli, ugyanakkor 2022 az ifjúság európai éve is. A MIÉRT több rendezvénnyel csatlakozik az európai ifjúság eseménysorozatához. Egyik ilyen az Erdély dala verseny, amelyet idén először szerveznek meg. Céljuk megtalálni azt a dalt, mely az otthonról, az erdélyi életérzésről szól, az erdélyi magyar fiatalokról és az erdélyi magyar fiataloknak. Olyan dalt keresnek, amely hitelesen szól az ifjúság hangján, kiemeli az erdélyi lét értékeit és előnyeit, és amelyet a közösség magáénak tud érezni. A versenyre ismert és kezdő előadók egyaránt benevezhettek. A részvétel feltétele az volt, hogy a benevezésre szánt dal előzőleg még nem kerülhetett kereskedelmi forgalomba. A pályázatra Erdély teljes területéről várták a jelentkezőket.
A szakmai zsűri tagjai: Keresztes Ildikó, előadóművész, énekes; Bagossy Norbert, a Bagossy Brothers Company frontembere, zenész, énekes; Dorogi Péter, a DOROGI formáció frontembere, dalszerzője; illetve Lukács Laci, a Tankcsapda rockzenekar frontembere.

hirek/2022/szeptember/csajod-2.jpg

A nyertesek értékes díjakkal gazdagodhatnak. Az első helyezett turnébuszt, lemezfelvételt és lemezkiadást, videoklip-készítést nyer a győztes dalhoz, illetve fesztivál-fellépési lehetőséggel is gyarapodik. A dobogó második helyére felálló csapat vagy egyéni előadó számára szintén támogatják a pályázott dalhoz készítendő videoklipet, illetve értékes hangszervásárlási-utalvány is kap. A harmadik helyezettnek sem lesz oka szomorkodni, ugyanis videoklipet készíthet a dalához, továbbá különdíjakat osztanak majd ki a verseny támogatóinak hála.
A Csajod legújabb videoklipjét itt (https://youtu.be/qN40AKpyg2o) lehet meghallgatni.

Hírszerkesztő
 

Cookie