×
2021. 04 17.
Szombat
Rudolf
4 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.11 RON
100HUF = 1.36 RON
Nagykároly

Díjmentesen segíti a lakóegyesületek megalakulását az önkormányzat

2021.04.06 - 11:58
Megosztás:
Díjmentesen segíti a lakóegyesületek  megalakulását az önkormányzat
A nagykárolyi önkormányzat ingyenesen segítené azokat a tömbházlakás-tulajdonosokat, akik felvállalják a lakóegyesületek létrehozásával kapcsolatos teendők elvégzését.

A lakóegyesületek létrejöttét követően ugyanis anyagi támogatás igényelhető a következő közérdekű beruházások végrehajtása céljából: a tömbházak hőszigetelése, a lakónegyedekben található parkolóhelyek elosztása, a háztartásokban termelődő szemét szelektív gyűjtésének koordinálása.
Ezen feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen a lakóegyesületek megalakítása, mert jogi szempontból csak így kerülhetnek a lakosok kapcsolatba az önkormányzattal a különböző európai finanszírozású pályázati kiírásokon való részvétel érdekében (sikeres pályázat esetén a lakók számára csak minimális költséggel járna például egy hőszigetelési munkálat).
A nagykárolyi önkormányzat illetékesei díjmentesen segítséget nyújtanak a tömbházlakás-tulajdonosok számára a lakóegyesületek létrehozása érdekében, az alábbiakban: speciális jogi tanácsadás és segítség a lakóegyesületek létrehozásához; az alapszabályokat tartalmazó statútum, az egyesület alapító okiratának kidolgozása és a jogi személyiség megadásához szükséges dokumentumok benyújtása (bejegyzése a bíróságon); az egyesület pénzügyi igazolásának (certificat fiscal) biztosítása; támogatás azon személyeknek, akik elvállalják a lakóegyesületek adminisztrátori feladatának elvégzését.
Kiegészítő információkat a következő elérhetőségeken kérhetnek: Pasca Dumitru, tel.: 0261.861.654; Potarniche Adrian, tel.: 0261.861.665/459, Ursulescu Claudiu, tel.: 0261.861.659, vagy személyesen a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalban.

Oltatási  lehetőség  cégeknek
A nagykárolyi cégeknek, vállalkozásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy az oltási platformon történő regisztráció nélkül beoltassák alkalmazottaikat AstraZeneca-vakcinával.
Tovább romlik Nagykároly épített öröksége
A Nagykárolyban lévő, elhanyagolt ingatlanok tulajdonosaival szembeni egyetlen fellépés a pénzbírság lehet, véli a városvezetés. Mindazokat, akik nem képesek rendben tartani az ingatlanjaikat, háromszoros vagy ötszörös adó befizetésére kötelezhetik.
Létre kell hozni a lakóegyesületeket
Újabb szakaszba érkezik a lakóegyesületek létrehozását célzó egyeztetés, írja közösségi felületén a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal.
Cookie