×
2024. 05 18.
Szombat
Erik, Alexandra
13 °C
közepes eső
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Darwin Nap a Múzeumban

2014.02.06 - 12:51
Megosztás:
Darwin Nap a Múzeumban

A hatodik szatmárnémeti Darwin Napra február 12-én kerül sor a Szatmár Megyei Múzeum dísztermében, délután egy órai kezdettel.

 

Az evolúció tudományos elméletének alapjait Charles Darwin fektette le, ezért választották az ő születésnapját a tudomány vívmányai megünneplésének világnapjává. A Darwin Nap a tudományos gondolkodás és a humanizmus nemzetközi ünnepe.

Szatmárnémetiben 2009 óta kerül megszervezésre a Darwin Nap a Szatmár Megyei Múzeumban. A rendezvény keretében különböző tudományágakban jártas szakemberek tartanak majd ismeretterjesztő előadásokat február 12-én, szerdán, 13 órától kezdődően, tájékoztatta lapunkat Sike Tamás szervező. A rendezvényre a belépés ingyenes, szervezők: a Szatmár Megyei Múzeum, a szatmárnémeti E-Consult Egyesület, támogató a szatmárnémeti KING Art.

Az érdeklődők a következő előadásokat hallgathatják meg:

Miért ivarosan szaporodunk? – Dr. Rózsa Lajos (Magyar Tudományos Akadémia – Magyar Természettudományi Múzeum, Állatökológiai Kutatócsoport); Tollak, színek és félrelépések (a madaraknál is családon belül marad?) – Marton Attila (Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, BBTE; „Milvus Csoport” Madár- és Természetvédelmi Egyesület); A sokféleség rétegei: túlélők, vándorok és jövevények – Dr. Keresztes Lujza (Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, BBTE); Csak mi élvezzük? Az emberi szexuális evolúció érdekességei – Dr. Zoltán D. Szabó (Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, BBTE)

 

Princz Csaba