×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Csúnyán visszaéltek a Máltai Szeretetszolgálat nevével! / FRISSÍTVE

2020.11.20 - 16:03
Megosztás:
Csúnyán visszaéltek a Máltai Szeretetszolgálat nevével! / FRISSÍTVE
Felháborító, megdöbbentő, ugyanakkor nagyon el is szomorító dolog történt a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálattal: a napokban több alkalommal is szembesülniük kellett azzal, hogy egy személy visszaélt az adataikkal és a szervezet nevében vett át olyan juttatásokat, amelyekre a szeretetszolgálat volt jogosult.

„Szükségszerűnek látjuk pontosan leírni a történteket: az illető helyi termelőket keresett meg a mi nevünkben és vett át könyvadományt a mi munkatársunknak kiadva magát! Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk ezt a magatartást! Hallottunk már ilyen próbálkozásokról, de azért az mégiscsak sok, hogy valaki az emberek jóindulatával visszaélve egy jótékonysági szervezet adatait használja fel. Nagyon elkeserít és elszomorít, hogy ide juthattunk, hogy ilyen megtörténik Szatmárnémetiben. Időközben kiderült, hogy az esetek közül az egyik egy komoly félreértés volt, megoldódott.

Arra kérünk a továbbiakban is mindenkit, hogyha a következő időszakban bárki a mi nevünkben kezdeményez együttműködést, kérelmez adományozást vagy bármilyen ügyben a szervezet tagjaként tünteti fel magát, ne fogadja el ezt addig, amíg meg nem győződik arról: az illető valóban bennünket képvisel. Ilyen esetekben kérjük ellenőrizzék az információk hitelességét Hegedüs Gergőnél (telefon: 0742.744.730) vagy Bökényi Róbertnél (telefon: 0743.088.596)” — tudatta lapunkkal a szatmári Máltai Szeretetszolgálatot vezető Hegedüs Gergő. Nem hallgatva el azt sem: „Soha nem gondoltuk volna, hogy egyszer ilyen esettel kell szembenéznünk. Mi szeretnénk a munkánkat végezni, de most ahelyett ilyen dolgokkal kell foglalkoznunk, nyomoznunk… Hagyjanak bennünket dolgozni, fontos feladatunk van — a csaló pedig most ebben akadályoz, a rászorulóktól akar elvenni és gyermekeket lopott meg (a könyvadományokat ők kapták volna). Nagyon elkeserít.”

Sz. K. M. 

 

Lerajzolták a szegénységet
Rajzpályázatot hirdetett a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat a szegénység világnapja alkalmából.
Gyermekeknek tartottak előadást a koronavírusról
Szeptember 21-én, szerdán a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a koronavírus-járvány témájában tartottak interaktív előadást a központba járó gyermekek számára.
Elsősegélynyújtásból vizsgáztak
Újabb tíz önkéntes erősíti a szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálat elsősegélynyújtó csapatát.
Cookie