×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Vidék

Csoportvezetőknek tartottak képzést Nagyszokondon

2021.07.28 - 20:00
Megosztás:
Csoportvezetőknek tartottak képzést Nagyszokondon
Tizennégy fiatal vett részt a csoportvezető-képzésen / Fotó: szatmariegyhazmegye.ro
Utolsó állomásához érkezett a Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodája által szervezett csoportvezető-képző, a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a lelki programokra és a közösségépítő játékokra.

Az eddigi, kétszer egynapos képzéseket a mostani nagyszokondi hétvége zárta le, ahol a szervezők az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektettek a lelki programokra és a közösségépítő játékokra.

A hétvége folyamán a tizennégy fiatalból álló csapat megtanulhatta, hogy milyen tulajdonsággal kell rendelkeznie egy jó csoportvezetőnek, hogyan lehet hatékonyan, együttműködve dolgozni, valamint mit is jelent gyermekekkel foglalkozni, kiscsoportos beszélgetést és játékot vezetni élményszerűen.

Az idei évtől kezdődően az újonnan érkezett csoportvezetők egy tapasztaltabb segítőtársat, ún. keresztszülőt kaptak maguk mellé, akik egyfajta mentorként tapasztalataikkal, tanácsaikkal segítik újdonsült társaikat. A mostani hétvége különösen is jó lehetőséget biztosított számukra a találkozásra, beszélgetésre, a közös élményeknek köszönhetően pedig tovább erősödhetett a vezetők közössége.

A mostani képzés gyakorlati része már az augusztusi, Szatmárnémetiben és Nagykárolyban megrendezendő háromnapos gyermeknapokra fókuszált. Az egyes előadásokat követően a résztvevők kis csoportokba rendeződve már a közeledő program részletes anyagát beszélhették át, majd egy újabb közös körben javaslataikkal gazdagíthatták azt, hozzájárulva, hogy a gyermekek számára megrendezendő esemény még tartalmasabb, színesebb és személyre szabottabb lehessen. Az első nap hátralevő részében az oktatást és ötletelést a kézműves foglalkozás és a szabadtéri sporttevékenység váltotta fel, majd pedig közös imádsággal zárult a nap.

A hétvége talán egyik legemlékezetesebb programja a szombati ügyességi vetélkedő volt, ahol a részt vevő csoportvezetők már nem mint vezetők, hanem mint tagok, egy csapatban, egymásért is küzdhettek. A csoportvezető-képző szentmisével zárult, melyet ft. Simon Attila ifjúsági és ministránslelkész mutatott be.

SZFÚ

Politikai iskola indul
Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozat ötödik évfolyama indul októberben, amelyre olyan 18–36 év közötti erdélyi magyar fiatalok jelentkezését várják, akik érdeklődnek a politika iránt.
Hol a pénz? — Cashflow, egyszerűen
Jön a második tematikus előadás a szatmárnémeti RMKT Hol a pénz? rendezvénysorozatán belül, amelyen Simon Attila vállalkozó fog bemutatót tartani a cashflow-ról, egyszerűen.
Egyházmegyei Ifjúsági Tábor
Augusztus 23–28. között Egyházmegyei Ifjúsági Tábort tart a Szatmári Egyházmegyei Ifjúsági Iroda.
Cookie