×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
5 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Csőjavítások az Ady Endrén

2022.01.20 - 07:46
Megosztás:
Csőjavítások az Ady Endrén
Fotó: A szerző felvétele
Évek óta halogatja a szolgáltató az úttest alatt húzódó régi gázvezeték teljes cseréjét, most vadonatúj aszfaltot kellett megbontaniuk.

Négy éve tartó halogatás és vállvonogatás eredménye a frissen aszfaltozott burkolat felbontása a szatmárnémeti Ady Endre utcában: 2017 óta tervezett gázvezeték-cserélési beruházás maradt el, most jelentkeznek a meghibásodások. Hetek óta kell kerülgetni a műanyag kerítésekkel határolt aszfaltfelvágásokat, először csak egy ilyen volt az Ady Endre utca Németi-templom és ócska piac közötti szakaszán, ma már három ilyen miatt bosszankodnak az autósok.

Kivártak az aszfaltozással

Mi is írtunk róla, hogy 2017-ben azért újította fel a burkolatot a városvezetés csak a Láncos-templom és az István tér közötti szakaszán az utcának, mert a Delgaz Grid teljes vezetékfelújítást tervezett az utca folytatásában, és ennek a tervnek megfelelően halasztotta az újraburkolást a város, hogy ne az új aszfaltot törjék fel a gázosok, mikor csövet cserélnek. Hiába azonban a gázosok problémájára való ráhangolódás a város részéről, mégiscsak az új aszfaltot törték fel már vagy jó két hete a gázosok, mert az utánuk való várakozást megunva azóta leaszfaltozta a szóban forgó szakaszt a város, most viszont már jelentkeztek is a szivárgások a vezetéken.

Várni kell a javításra

Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser elmondta, hogy a javítás el van végezve, a gödrök vissza vannak tömve, azonban addig maradnak a kis kerítések, amíg nincs aszfaltozáshoz megfelelő idő. Maskulik szerint az autós forgalom elboldogul az utcaszakaszon; nem engednék rá az egyelőre aszfalt nélküli gödrökre az autókat, a figyelmeztető határolók maradnak, amíg sor nem kerülhet az aszfaltozásra.

Alapos visszatöltés kell

Megkérdeztük, mi lesz, ha mégis rászánja magát a vezetékcserére a Delgaz Grid, amit ugyebár nem utasíthat vissza a város, stratégiai fontosságú szolgáltatásról lévén szó, a csere elhanyagolása pedig — földgázról lévén szó — közveszélyes állapotokhoz is vezethetne. A városmenedzser elmondta, hogy új feltételek vannak szabva burkolatfelbontást igénylő közterületi munkák esetén. Ha hosszában történik a bontás, a visszaaszfaltozás legalább egysávnyi szélességben kell történjen, ha pedig keresztbe, a vágat szélességétől függően 1–1,5 méter széles kell legyen a visszaaszfaltozás szélessége. Ettől azt reméli a városvezetés, hogy jobb minőségű felületet kapnak vissza a városi utak, ha meg vannak bontva, mint amilyet kaptak korábban, ennek a szabálynak az életbelépése előtt.

Princz Csaba

 

Szökőkútbaleset: emberi mulasztás volt
A szatmárnémeti tanács csütörtöki ülésén is szóba került a múlt szombati új főtéri szökőkutas malőr. A város polgármestere szerint nem csak a kivitelező kell magába nézzen, de a belügy is. Helyre lesz hozva az okozott kár, de késni fog a befejezés emiatt.
Le van zárva a Cuza Vodă
Aszfaltozzák az úttestet, ezért ma 7.30 és 20.00 óra között zárva lesz a civil közúti forgalom előtt Szatmárnémetiben az A. I. Cuza Vodă (Eötvös) utca. Gyalog lehet közlekedni.
Visszafestik a zebrákat
Aszfaltozás után elkezdték felfesteni az útburkolati jelzéseket és a gyalogátkelők csíkjait egyes szatmárnémeti utcákban. Kedden az 1 Decemberie 1918 utcában dolgoztak a burkolatfestők, és következik a többi utca is, amelyik forgalmas, és ahol a friss burkolás miatt hiányoznak az autósok, kerékpárosok és gyalogosok számára hasznos fehér jelzések.
Cookie