×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
19 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Csik Tibor: „Jó csapat kezd kialakulni”

2022.10.06 - 19:00
Megosztás:
Csik Tibor: „Jó csapat kezd kialakulni”
A pontszerzés az egyik fő cél a szezon hátralévő részében (Fotó: Szatmárnémeti Olimpia VSK)
Hat forduló után továbbra is az első pozíciót foglalja el a labdarúgó Liga 3 10-es csoportjának táblázatában a Szatmárnémeti Olimpia VSK csapata. Négy győztes mérkőzés után, másfél héttel ezelőtt jött az első vereség, Besztercén, a Gloria elleni derbin, a múlt hétvégén pedig Máramarosszigeten ikszeltek a fiúk.

Ezekután három nagyon fontos meccs előtt áll a csapatunk, hiszen három olyan ellenféllel állnak szemben a fiúk, akik az első négy helyre pályáznak: szombaton jön a Nagyváradi FC Bihor, egy zilahi kiszállás után, október 22-én a félixfűrdői Lotus látogat majd Szatmárnémetibe. Ezután még hat meccs vár a legényekre 2022-ben.
Az idény első harmada után Csik Tibor vezetőedző és Răzvan Prodan hátvéd értékeltek és beszéltek röviden 2022 további meccseiről.

hirek/2022/oktober/kozlemenycsik-prodan-hu-2.jpg

Csik Tibor, vezetőedző:

„Az első meccsek teljesítményével elégedett vagyok. Előbb-utóbb be kellett csússzon az a vereség, amely Besztercén meg is történt. Ez kicsit megtört bennünket. A mármarosszigeti meccsen győzelmet vártunk. Egyéni hibák és egyes játékosok nem megfelelő hozzáállása után nem azt az eredményt hoztuk, amelyet szerettem volna. Úgy érzem, van most egy kis önbizalomhiány. Ezen a két meccsen meglepően kevés volt a helyzetünk is, illetve könnyen kapunk gólt. Nem szabad ezért az egész csapatot egy kalap alá venni, itt egyéni hibákról, figyelmetlenségről van szó.

Ha fel tudjuk úgy szívni magunkat, mint a beszterceiek, és olyan szinten lesz a hozzáállás és az akarat, mint az ellenfél esetében, akkor nekünk sem okozhat problémát a pontszerzés. Úgy gondolom, hogy erősebb keretünk van a következő három ellenfélhez képest, csak ezt az eredményekkel is alá kell támasztanunk. Hátul figyelmesebben kell játszanunk, elől pedig ki kell használnunk az adódó lehetőségeket. Minden pontnak meg van a fontossága. Úgy gondolom, hogy 29-32 ponttal biztosíthatjuk helyünket a legjobb négy között. Ehhez még minimum hat győzelem kell. Én azt mondom, hogy ebben a keretben, télig benne van minimum az öt győzelem.

Egyelőre nem foglalkoztat a téli vakáció. Csak arra összpontosítunk, hogy ki alkossa a következő meccsen a kezdő tizenegyet, hogy megtaláljuk a legjobb formában levő a játékosokat, azokat, akik a legmotiváltabbak. Állítom, hogy Szigeten is jól néztünk ki, összeállt a csapat. Csak vannak ezek az egyéni hibák, amelyek sajnos rögtön ki is ütköznek, az ellenfél azonnal kihasználja a lehetőséget. Szerintem jó csapat kezd kialakulni. Ennek viszont időt kell adni, hiszen még csak most vagyunk a harmadik hónapban, együtt, ebben a felállásban. Azonban nincs idő, mert nekünk eredményt kell felmutatnunk, elvárás van felénk, pénzt és bizalmat fektettek bele ebbe a projektbe. Nincs időnk építkezni, meccsről-meccsre eredményeket kell produkálnunk.”

Răzvan Prodan, az Olimpia VSK játékosa:

„Igaz, eddig többnyire olyan csapatok ellen játszottunk, akik nem a feljutásért harcolnak, mégis úgy gondolom, hogy nehéz volt a bajnokság első harmada. Most ezeknél is nehezebb meccsek következnek, de remélem, hogy győzni tudunk azok ellen, akikkel idén a feljutásért fogunk harcolni. Ideális lenne, ha csak öt csapat között dőlne el a feljutás, de én személy szerint örülnék annak, ha a többi csapat is harcolna az első négy helyért, mert izgalmasabb lenne a bajnokság, és mi, a játékosok is többet fejlődnénk.

Úgy gondolom, hogy az utóbbi két meccsünk botlás volt. Csak egy pontot hoztunk össze, de többre lettünk volna képesek. Biztos vagyok, hogy ezek olyan hibák voltak, amelyeket nem fogunk megismételni. A csoport egyik legjobb keretével rendelkezzünk. Sok új játékos érkezett a nyáron, de az elmúlt szezonból is maradt egy erős mag. Az újoncokkal pedig már összebarátkoztunk, sokat beszélgetünk egymással, amikor időnk van, akkor hétközben együtt megyünk ebédelni. Egységes csapatot alkotunk.”

A Szatmárnémeti Olimpia VSK közleménye

Iskolásokkal fociztak az Oli játékosai
A Doamna Stanca Főgimnáziumba látogattak el a szatmárnémeti Olimpia VSK „nagycsapatának” focistái, egy meccset is lejátszott a diákokkal közösen a három profi labdarúgó.
Tízéves a Szatmár Megyei Karate Egyesület
A jubileumi évforduló alkalmából az új lázári sportteremben szervez ünnepi sportrendezvényt és bajnokságot az egyesület június hetedikén — több mint 170 sportoló lesz jelen.
Futball: a hiányzók ellenére is nyert kedden az Olimpia VSK
Ismét a második helyen az Olimpia VSK, és három ponttal le is előzte a szigetieket, miután kétgólos sikert jegyzett a Biharszentandrási Crișul elleni találkozón. Pénteken Zilahra megy a csapat.