×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Nagykároly

Cserélik a világítótesteket

2022.05.13 - 12:00
Megosztás:
Cserélik a világítótesteket
Javában zajlik a köztéri lámpák cseréje (Fotó: A szerző felvétele)
Energiatakarékos, LED-technológiával készült utcai világítótestekre cserélik az elavult köztéri lámpákat Nagykárolyban.

Azokon az utcákon, amelyeken eddig csak minden második villanypóznán volt lámpa, mostantól mindegyikre újakat helyeznek fel a villanyszerelő cég munkatársai. Ezek a lámpatestek modern, környezetbarát elven működnek, rendelkeznek olyan érzékelővel, amely a napszaknak megfelelően, önműködően szabályozza a világítótestek fényerejét.
Amint azt korábban lapunk kérdésére Egli Carmen, a nagykárolyi városháza műszaki részlegének vezetője elmondta, a település utcáin mintegy tíz kilométer hosszan újul meg a napokban a közvilágítási rendszer. V. B.

Magyarországi diákok a Kalazanciban
Sátoraljaújhelyi diáktársaikat fogadták a kalazancisok a Határtalanul!-program keretein belül. A magyarországiaknak a nagykárolyi diáktársaik megmutatták a környék fontosabb emlékhelyeit.
Ki a felelős a nagy számlákért?
A román lakosság több mint fele szerint az elektromos energia és a földgáz árának emelkedéséért az energiaszolgáltatók a felelősek.
Ötórás áramszünetek Tasnádon
A jövő hét minden munkanapján, hétfőtől péntekig reggel kilenc és délután két óra között nem lesz áram Tasnádon, a Victoriei negyedben, jelentette be a várost érintő, előre tervezett munkálatait a villanyáram-hálózat üzemeltetésével és karbantartásával foglalkozó Distribuţie Energie Electrică România.
Cookie