×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Vidék

Csempészés: Peténél ki, Halminál be

2021.06.08 - 20:39
Megosztás:
Csempészés: Peténél ki, Halminál be
Fotó: Román Határrendészet
Enyhültek a határátkelési feltételek, akcióba lendültek a cigarettacsempészek is — 132 000 lejnyi füstölni való akadt horogra.

Nemcsak az egyszeri emberek, de a cigarettacsempészek is nagyon várták már a járványügyi korlátozások lazítását, s amint enyhültek az utazási, határátkelési feltételek, akcióba is lendültek — a petei átkelőnél hétfőn délelőtt akart kilépni Románia területéről az a kisteherautó, amelyet egy 27 éves, Máramaros megyei férfi vezetett. Elmondása szerint a raktérben egyedi, kézzel készített üvegpoharakat, valamint édesítőszereket szállított a raklapokon gondosan elrendezett dobozokban — a határrendészek megérzése azonban mást súgott, s megbontották az egyik raklap szállítmányát. Gyanújuk nem volt alaptalan: 14 dobozba üvegpoharak helyett ukrán gyártmányú cigaretta volt csomagolva, két, a fuvarlevél szerinti édesítőszeres dobozba pedig vízipipába való dohány. A 7300 csomag, több mint 85 000 lej értékű cigarettát és a 434 kilogrammnyi, több mint 43 000 lej értékű pipadohányt a hatóság elkobozta, a férfi ellen csempészés vádjával eljárást indított, és a nyomozás idejére kisteherautóját is lefoglalta.

Akárcsak annak a magyar állampolgárságú illetőnek a 6000 lejre becsült, Volkswagen típusú személygépkocsiját, aki tegnap kora hajnalban, nem sokkal 5 óra után akart belépni Románia területére a halmi határátkelőnél, izgatott viselkedése azonban felkeltette a határrendészek érdeklődését, s az autót és csomagjait is tüzetesen átvizsgálták — ők sem kutakodtak eredménytelenül: a gépkocsi küszöbjeiben, a hátsó ülés alatt és az üzemanyagtartályban kialakított rejtekhelyeken 970 csomag, 4365 lej értékű ukrán cigarettát találtak. Ez a cigarettamennyiség is elkobzásra került, a férfit 10 000 lejre bírságolták — de hogy lefoglalt autója hiányában hogyan, mivel távozott a vámból, arról már nem szól a jelentés. SZFÚ

 

 

Cookie