×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
21 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Sport

Cselgáncs: nemzetközi érmeket hoztak Terely tanítványai

2024.05.14 - 15:43
Megosztás:
Cselgáncs: nemzetközi érmeket hoztak Terely tanítványai
(Fotó: SzOVSK)
Két nemzetközi tornán léptek tatamira az elmúlt hetekben a Szatmárnémeti Olimpia VSK sportolói, akik Terely Mihály edző judokái. Domaszék és Rimaszombat voltak a versenyek helyszínei.

Két tekintélyes nemzetközi tornán lépett tatamira az elmúlt hetekben Tóth, Thiruvadi és Dihenes, a Szatmárnémeti Olimpia VSK sportolói, Terely Mihály edző judokái.

Domaszék

A fiatalok egy héttel ezelőtt, május 5-én egy évtizedes múlttal rendelkező tornán küzdöttek meg a magyarországi Domaszéken.
Az U13-as korosztály 42 kilogrammos súlycsoportjában Tóth Zalán szerzett aranyérmet, míg a 38 kilogrammos női viadalban Thiruvadi Alesszia zárt a második helyen. Részt vett a küzdelmeken Maya Dihenes is, viszont egy sérülés miatt feladni kényszerült a versenyt.

Rimaszombat

De a fiatal sportoló hamar felépült, és az elmúlt hétvégén a szlovákiai Rimaszombaton már küzdőszőnyegre lépett, 12 ország 854 sportolójával együtt. Dihenes itt az U15-ös korosztály 57 kilogrammos megmérettetésén bronzérmet szerzett.
Az U13-as korosztály 36 kilogrammos versenyében Thiruvadi Alesszia szerzett aranyérmet.
Mindkét sportoló, egyébként a korosztálya Balkán-bajnokságára készül, amit Bosznia-Hercegovinában, illetve Kolozsváron fognak rendezni.
A rimaszombati versenyen, az U13-asok 42 kilós viadalában Tóth Zalán a 7. helyen zárt.

Ebben a korosztályban egyébként, az éremtáblázat 2. helyén zárt a Szatmárnémeti Olimpia VSK és a Szatmárnémeti Judo Master közös csapata.

Szatmárnémeti Olimpia VSK
 

Cselgáncs: öt éremmel tértek haza a Terely-tanítványok
Sikeresen szerepeltek a Napoca Kupa nemzetközi versenyen a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái. Két arany, két ezüst és egy bronz a győzelmi mérleg!
Kézilabda: a legjobb román nyolc között az Olimpia VSK-s lányok
Megnyerték a felső ház utolsó fordulójának a mérkőzését a Szatmárnémeti Olimpia VSK junior 2-es női kézilabdázói, és ezzel zsinórban második éve kvalifikálták magukat Románia legjobb nyolc csapata közé.
Futball: pontokért megy Zilahra a Szatmárnémeti Olimpia VSK
A rájátszás utolsó előtti fordulójában a pénteki házigazda foglalja el az első helyet a tabellán 55 ponttal, a vendég Olimpia VSK a második, 41 ponttal.