×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cseke Attila: pénteken lesz Nicolae Ciucă és Kelemen Hunor első tárgyalási fordulója

2021.10.22 - 08:36
Megosztás:
Cseke Attila: pénteken lesz Nicolae Ciucă és Kelemen Hunor első tárgyalási fordulója
Pénteken tartja első találkozóját Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök és az RMDSZ elnöke - közölte csütörtök este Cseke Attila fejlesztési miniszter.

A B1 TV-nek nyilatkozva a politikus elmondta, a kormányalakítással megbízott ügyvivő védelmi miniszter aznap telefonon megkereste Kelemen Hunort, és megegyeztek az első tárgyalásuk időpontjában.

Cseke Attila tájékoztatása szerint az első, szűk körű találkozó után várhatóan újabb tárgyalási forduló következik majd a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és az RMDSZ között. Hozzátette, az RMDSZ azt szeretné, hogy a lehető legrövidebb idő alatt beiktassák a kormányt, ezért már a jövő hét elején le kellene zárni a koalíciós egyeztetéseket. AGERPRES

Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.
Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét
Szükséges "kompromisszum" volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet - jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.
Iohannis: Itt az ideje a mérhető eredményeknek és a régóta esedékes reformoknak
'Atipikus' kormánya van jelenleg Romániának - jelentette ki Klaus Iohannis államfő szerdán, a román nemzeti ünnep alkalmából tartott fogadáson elhangzott beszédében.
Cookie