×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cseke Attila: egyetlen megye kórházai sem utasíthatják el más megyéből érkező betegek kezelését

2021.09.14 - 14:28
Megosztás:
Cseke Attila: egyetlen megye kórházai sem utasíthatják el más megyéből érkező betegek kezelését
Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter arra kérte kedden az egészségügyi igazgatóságok képviselőit, hogy ültessék gyakorlatba a koronavírus-járvány negyedik hullámának feltartóztatására kidolgozott megyénkénti terveket.

Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint Cseke Attila távértekezletet tartott a megyei egészségügyi igazgatóságok vezetőivel, amelyen részt vett Vass Levente és Andrei Baciu államtitkár, illetve a tárca beteggondozói főosztályának és a katasztrófavédelmi főigazgatóságnak a képviselői is.

A tanácskozás témája a járvány negyedik hullámára való felkészülés volt. Cseke Attila kifejtette, egyetlen megye kórházai sem utasíthatják el más megyéből érkező betegek kezelését. 'Ugyanakkor nem érdekelnek a papírokon szereplő adatok. Azt akarom, hogy ellenőrizzék a kórházakat, és a valós helyzetet jelentsék' - idézte a közlemény az ügyvivő egészségügyi minisztert.

A minisztérium tájékoztatása szerint a következő időszakban az egészségügyi igazgatóságok a megyénkénti rezilienciaterveknek megfelelően növelni fogják az ágyak számát a kórházak intenzív osztályán. Cseke Attila arra kérte az igazgatóságok képviselőit, hogy jelöljenek ki orvosi személyzetet is a megnövelt ágyszámhoz.

Az ügyvivő miniszter arra is kérte őket, mérjék fel a kórházak gyógyszer- és egészségügyieszköz-készletét, a fölösleget ugyanis szükség esetén újraosztják a megyék között.

AGERPRES

Kötelező Covid-igazolvány az egészségügyben: várhatóan jövő héten kerül parlamentbe a tervezet
A kormány várhatóan jövő héten fogadja el és továbbítja a parlamentnek azt a két törvénytervezetet, amely kötelezővé teszi uniós digitális Covid-igazolvány kiváltását az egészségügyi dolgozók és a szociális szolgáltatások területén dolgozó alkalmazottak számára - közölte kedden a miniszterelnök.
Cseke Attila egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást
Megkapta kedden a koronavírus elleni oltás harmadik adagját Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes.
Tervezet: kötelező lesz a COVID-igazolvány az egészségügyi alkalmazottak számára
Csak azok az alkalmazottak dolgozhatnak a továbbiakban az állami és magán egészségügyi intézményekben, akik uniós COVID-igazolvánnyal bizonyítani tudják, hogy védettek a koronavírussal szemben, vagy van egy negatív teszteredményük - erről szóló törvénytervezetet bocsátott közvitára hétfőn az egészségügyi minisztérium.
Cookie