×
2021. 10 19.
Kedd
Nándor
4 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Cseke Attila egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást

2021.09.28 - 11:36
Megosztás:
Cseke Attila egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes megkapta a koronavírus elleni harmadik oltást
Megkapta kedden a koronavírus elleni oltás harmadik adagját Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter és Kelemen Hunor kormányfőhelyettes.

Az RMDSZ politikusai a bukaresti Carol Davila katonakórházban oltatták be magukat.

Cseke Attila emlékeztetett, keddtől megkaphatják a harmadik oltást mindazok, akiknél eltelt legalább hat hónap a második adag beadása óta. Jelenleg több mint 1.100.000 személy - egészségügyi dolgozók és mások - jogosult a harmadik dózisra - mondta.

Az egészségügyi miniszter szerint kedd reggelig mintegy 12 ezren kértek előjegyzést a harmadik adag vakcinára az országos oltási platformon.

"Továbbra is arra bátorítunk mindenkit, akik még nem kaptak védőoltást, hogy oltassák be magukat" - fogalmazott a tárcavezető. AGERPRES

Szatmár a legkevésbé fertőzött megye az országban
Országos szinten Szatmár megye jegyzi a legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, de örömködésre nincs okunk: minden, a koronavírusos betegek számára fenntartott kórházi és intenzív terápiás ágy foglalt.
Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Cookie