×
2023. 10 02.
Hétfő
Petra
11 °C
borús égbolt
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.69 RON
100HUF = 1.27 RON
Szatmárnémeti

Családi Nap kicsiknek és nagyoknak, érdekes előadásokkal fűszerezve

2022.11.22 - 15:43
Megosztás:
Családi Nap kicsiknek és nagyoknak, érdekes előadásokkal fűszerezve
Szülőknek szóló érdekes előadások, Alma-koncert, bábelőadások, játék-cserebere, felhőtlen szórakozás, de még szülinapi torta is lesz a koraszülött gyerekek világnapja alkalmából tartott rendezvénysorozaton, amelyet a 10 éves Boldog Scheffler János Központ szervez a Megmaradás Házában november 24 – 26 között.

Háromnapos rendezvénysorozatot szervez a Boldog Scheffler János Központ november 24-26. között a koraszülött gyerekek világnapja alkalmából. A rendezvénysor első két nap elsősorban a szülőkhöz és a szakemberekhez szól, a harmadik viszont leginkább a gyerekekhez. 

Csütörtök

A nyitónapon, november 24-én Otilia Mantelers Szülői stressz és kiégés – Hogyan legyenek reális elvárásaink a szülői szereppel szemben, és hogyan ápoljuk az öngondoskodást  című, román nyelvű előadásának lehetünk fültanúi a Megmaradás Házának konferenciatermében. Otilia Mantelers pszichológus, traumaterápiás szakember és a Romániai Parentig mozgalmak vezéregyénisége. Előadása 18.00 órától kezdődik és várhatóan 19.30-ig tart. Az érdeklődőket 16.30 és 17.30 között várják.

Péntek

A rendezvény 25-én, pénteken Bojti Andrea budapesti gyerekpszichológus A magabiztos szülő titka: a szülői önismeret című, magyar nyelvű előadásával folytatódik. Az érdeklődőket 16.00 órától várják, az előadás maga 17.00 órától kezdődik és szintén másfél órát tart.

Szombat

A két tartalmas szakmai délutánt követően szombat délelőtt már a móka és a kacagás lesz a főszereplő — és persze a gyerekek, akiket 10.00 órára várnak szintén a Megmaradás házába. 
A konferenciateremben 10.00 órai kezdettel Mosó Masa mosodáját nézhetik meg a gyerekek és szülők a Brighella Bábszínház magyar nyelvű előadásában. Ezt követi 11.15 órai kezdettel a Spiriduşi bábszínház Pinocchio című, román nyelvű előadása, majd 12.30-tól Ella Bella interaktív produkciója. 
Az előadások sorát az Alma Együttes magyar nyelvű koncertje zárja 13 óra 30 perctől. A bábelőadások és koncertek között a Loga Dance School zenés-táncos foglalkozása mozgatja meg az esetleg elgémberedett végtagokat.

Ezzel párhuzamosan az előtérben állandó programok szórakoztatják majd a gyerekeket. Az Aranykapu Kulturális Egyesület tagjai izgalmas kézműves fogásokra tanítják majd a csöppségeket, akik játékokat is kipróbálhatnak és vásárolhatnak a Test Play programnak köszönhetően, de el is cserélhetik egy-egy megunt játékukat egy másikra. Mindenképpen vigyenek tehát magukkal egy-két olyan játékot, amire már nincs szükségük! A legkisebbek és az anyukák baba-mama klub keretein belül oszthatják meg tapasztalataikat, tanulhatnak egy-két hasznos fogást és kipróbálhatják a babahordozás technikáit a Szatmárnémeti Babywearing csoport támogatásával.

Kicsik és nagyok ne csináljanak tehát programok maguknak a hétvégére: csütörtök és péntek délután szakmai konferencia, szombaton pedig Családi Nap várja őket az 1 Decembrie 1918 utca 2. szám alatt található Megmaradás Házában.

Hírszerkesztő

hirek/2022/november/csaladi-nap.jpg