×
2022. 01 27.
Csütörtök
Angelika
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Családbarát közösségek

2012.05.16 - 11:47
Megosztás:
Családbarát közösségek

Húsz önkormányzat nyerte el idén a Családbarát közösségek címet, amelyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ítél meg azoknak az önkormányzatoknak, amelyek erőfeszítéseket tettek egy családbarát közösség kialakítására – jelentette be hétfőn Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettese, a program egyik kezdeményezője.

Szatmár megyéből Szatmárnémeti és Kolcs község nyerte el a címet. A Szövetség politikusa emlékeztetett arra, hogy a 2011. évi romániai népszámlálás eredményei által mutatott népességfogyási tendenciák előtérbe helyezték egy hatékony családtámogatási rendszer kialakításának szükségességét. Ennek értelmében az RMDSZ 2011 decemberében útjára indította az Együttműködés a magyar jövőért családpolitikai kezdeményezést.

Első alkalommal

 

„Idén első alkalommal május 15-én, a család nemzetközi napja alkalmából díjazzuk a nyertes önkormányzatokat, akik jó példát mutattak a gyermekes családok életfeltételeinek javítását szolgáló intézkedéseikkel, a gyermekeket és fiatalokat támogató programjaikkal. Ennek megfelelően a településfejlesztésben érvényesítik a „Családbarát közösségek” program kritériumrendszerét, valamint a 2012–es helyi költségvetésbe belefoglalják a családtámogató és gyermekvállalást ösztönző programok finanszírozását, ezek kivitelezésében együttműködnek a civil, ifjúsági és egyházi szervezetekkel” – mutatott rá Horváth, aki arról tájékoztatott, hogy a díjazott önkormányzatok egy „Családbarát Önkormányzat 2012” plakettet vehetnek át az elkövetkező hetek folyamán.

 

 

Cookie