×
2021. 09 18.
Szombat
Diána
19 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.20 RON
100HUF = 1.41 RON
Belföld

Csak beoltott személyek vehetnek részt a kísérleti előadásokon

2021.05.14 - 08:51
Megosztás:
Csak beoltott személyek vehetnek részt a kísérleti előadásokon
Csak beoltott személyek léphetnek be a kulturális minisztériumhoz tartozó intézmények által pénteken és szombaton, zárt térben szervezett kísérleti rendezvényekre - hívja fel a figyelmet a szaktárca közleménye.

A közlemény leszögezi, hogy a Bukaresti Nemzeti Opera (május 14., péntek), a Bukaresti Nemzeti Színház (május 15., szombat) és a Kolozsvári Román Nemzeti Opera (május 15., szombat) beltéri rendezvényein való nyilvános részvétel feltételeit módosításokkal hagyta jóvá az országos vészhelyzeti bizottság.

Ezek értelmében az előadásokon csak a beoltott személyek vehetnek részt, a nézőtér 75%-os kihasználtságával, és kötelező a védőmaszk viselése - olvasható a kulturális minisztérium közleményében.
AGERPRES

A maszkviselést elmulasztó képviselők és szenátorok megbüntetését kéri a miniszterelnök
Arra kérte pénteken a hatóságokat Florin Cîţu kormányfő, hogy bírságolják meg azokat a képviselőket és szenátorokat, akik nem viselnek maszkot a parlament ülésein.
Mi várható iskolakezdéskor?
A fertőzöttségi adatok arra utalnak, hogy a közösségbe járó gyermekek életkoruktól függetlenül ugyanolyan arányban kapják el a COVID-19-et, mint a felnőtt lakosság. Az ő esetükben a fertőzés lefolyása gyakran enyhébb, de sajnos vannak súlyos esetek is.
A maszkviselés elmulasztása miatt bírságoltak a rendőrök a temesvári üzletekben
Összesen 28 bírságot szabtak ki több mint 10 ezer lej értékben a temesvári rendőrök azokra a személyekre, akik nem viseltek maszkot az üzletekben.
Cookie