×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
20 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Csak a Covid-igazolványt felmutató diákokat engedné be az egyetemekre a Rektorok Országos Tanácsa

2021.10.10 - 17:29
Megosztás:
Csak a Covid-igazolványt felmutató diákokat engedné be az egyetemekre a Rektorok Országos Tanácsa
A Rektorok Országos Tanácsa (CNR) felkérte a kormányt, módosítsa úgy a jogszabályokat, hogy a hallgatók csak az uniós digitális Covid-igazolvány birtokában léphessenek be az egyetemek épületébe.


A CNR vasárnap közölte: a testület az október 8-10. közötti brassói tanácskozásán a hazai felsőoktatás és kutatás minőségének és versenyképességének javítását célzó intézkedéseket fogadott el. Az ülés végén fogalmazták meg azt a kérésüket, hogy csak Covid-igazolvánnyal rendelkező diákok használhassák az egyetemek épületeit. A szigorítás nem érintené azokat a hallgatókat, akik egészségügyi okokból nem kaphatták meg a koronavírus elleni oltást.

A rektorok emellett az egyetemek költségvetésének kiegészítését is kérték a kormánytól, tekintettel a minimálbér január elsejei emelkedésére és a közüzemi szolgáltatások drágulására. Állásfoglalásuk szerint az oktatási minisztériumnak a kutatásra szánt összegeket is növelni kellene.
AGERPRES

4837 új koronavírusos fertőzést igazoltak
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 4837 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel, és 82 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. A halálesetek közül hat korábban következett be.
Egészségügyi minisztérium: az elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 21,24%
Az egy nap alatt elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 21,24% - közölte pénteken az egészségügyi minisztérium.
GCS: 14.524 új koronavírusos fertőzést igazoltak az utóbbi 24 órában; 135 beteg halt meg
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) pénteki közlése szerint az utóbbi 24 órában 14.524 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel, és 135 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak. Tíz haláleset korábban következett be.
Cookie