×
2022. 05 19.
Csütörtök
Ivó, Milán
4 °C
Derült
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.70 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

CNN: "megszállottja" volt tömeggyilkosságnak a newtowni merénylő

2013.02.20 - 11:02
Megosztás:
CNN: "megszállottja" volt tömeggyilkosságnak a newtowni merénylő

"Megszállottja" volt a tömeggyilkosságnak az a merénylő, aki tavaly decemberben 26 embert - közük 20 kisiskolást - ölt meg a newtowni Sandy Hook iskolában - jelentette rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNN.

 

A CBS televízió korábban ugyancsak hivatalos forrásokra hivatkozva azt állította, hogy a newtowni ámokfutó, Adam Lanza a norvég Anders Behring Breiviken akart túltenni, aki 2011 júliusában 77 embert mészárolt le (nyolcat Oslóban, 69-et pedig egy ifjúsági táborban, Utoya szigetén).

A connecticuti állami rendőrség szóvivője "pontatlannak" és "spekulációnak" minősítette a CNN-nek ezt az értesülést, ugyanakkor nem zárta ki, hogy a nyomozók megvizsgálták a newtowni és a norvégiai vérfürdő közötti összefüggéseket is.

"Egy halott lövöldözőről van szó, akinek megpróbáljuk felépíteni a háttértörténetét" - jelentette ki a CNN-nek Paul Vance rendőrhadnagy. (Lanza, aki az iskolai vérfürdőt megelőzően a saját anyjával is végzett, agyonlőtte magát.)

"Mindent megvizsgálunk. Az egyik tény elvezet a másikhoz" - tette hozzá a hadnagy.

A hatóságok eddig hivatalosan nem ismertették a newtowni mészárlással kapcsolatos nyomozás eredményeit, így azt sem, hogy mik lehettek a gyilkos indítékai. A várakozások szerint ezt a nyár folyamán fogják megtenni.

A CBS arról számolt be, hogy Lanza Breivik vetélytársának képzelte magát, és azért támadott december 14-én meg egy iskolát, mert azt könnyű és népes célpontnak gondolta. A newporti támadó emellett előszeretettel nézett erőszakos videojátékokat is.

 

Cookie