×
2022. 05 27.
Péntek
Hella
26 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

CNAS: A katonai rendeletekben hozott intézkedések nagy részét megtartjuk az egészségügyben

2020.05.04 - 19:20
Megosztás:
CNAS: A katonai rendeletekben hozott intézkedések nagy részét megtartjuk az egészségügyben
A katonai rendeletekben hozott, az egészségügyi rendszert érintő óvintézkedések 'nagy része', amelyek pozitív hatással voltak a páciensekre, érvényben maradnak az elkövetkező időszakban is, jelentette be hétfőn az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS).

Így marad érvényben az a javaslat is, hogy a betegek előbb telefonon konzultáljanak háziorvosukkal, ha valami egészségügyi problémájuk adódik. A háziorvos pedig a beszélgetés nyomán eldönti, hogy behívja-e a kabinetbe kivizsgálásra, vagy elégnek bizonyul a telefonos konzultáció, vagy pedig szükség esetén szakorvoshoz küldi - szögezi le a CNAS hétfőn kiadott közleményében.

A pénztár szerint mindez azt a célt szolgálja, hogy megakadályozzák a COVID-19 terjedését az egészségügyi ellátást igénylő lakosság körében.

A CNAS képviselői szerint az egészségügyi szakemberekkel való tanácskozások nyomán szabályozni fogják az egészségügyi szolgáltatások biztosításának módját, és a jogszabálytervezetet a kormány elé terjesztik.

A katonai rendeleteken keresztül hozott megszorító intézkedések egy része helyett új intézkedéseket fognak hozni, azonban a lakosságnak továbbra is nagyon felelősségteljesen kell viselkednie, hogy megelőzze a koronavírussal való megfertőződést, idézi Adela Cojan, a CNAS elnökét a közlemény.

Családorvosok – mindig készen, hogy segítsenek
A családorvosok mindig vigyáznak ránk — ez a családorvosok idei világnapjának témája, hiszen egyrészt központi szerepük van az egészségügyi ellátórendszerekben, másrészt ők azok, akik születésünktől fogva ismerik minden egészségügyi gondunkat, bajunkat.
Közeleg az egészségügyi világnap
Április 7-én lesz az egészségügyi világnap, ebből az alkalomból az Egészségügyi Minisztérium és az Egészségfejlesztés és Értékelés Országos Központja „A mi bolygónk, a mi egészségünk” mottóval országos kampányt indított, amelynek fókuszában a légszennyezettség áll.
Egészségügyi minisztérium: 1939 koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1939 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 17 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán; 221-en újrafertőződött betegek - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.
Cookie