×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Ciucă: jövő héten fogadja el a kormány a lakosság energiadrágulással szembeni védelmét szolgáló újabb intézkedéseket

2022.01.19 - 13:12
Megosztás:
Ciucă: jövő héten fogadja el a kormány a lakosság energiadrágulással szembeni védelmét szolgáló újabb intézkedéseket
Jövő héten fogadja el a kormány az energiaválság hatásainak csökkentését célzó újabb intézkedésekről szóló sürgősségi rendeletet - közölte a miniszterelnök a kabinet szerdai ülésének elején.

Nicolae Ciucă felszólította az érintett minisztereket, véglegesítsék a jogszabály tervezetét, hogy legkésőbb péntekig tudják közvitára bocsátani azt.

A kormányfő beszámolt arról is, hogy kedden a hazai energiatermelők és -szolgáltatók képviselőivel folytatott megbeszélést, és velük is ismertette az intézkedécsomagot. AGERPRES

Nem lesz olcsóbb a földgáz
Növekszik a „házon belül” kitermelt földgáz mennyisége, de ettől még nem lesz olcsóbb. Nő a fekete-tengeri román gázkinyerés, függetlenedünk az orosz gáztól, de az ára ugyanannyi marad.
Románia összesen 51 millió lejt költött el az ukrajnai orosz agresszió kezdetétől
Románia összesen 51 millió lejt költött el az ukrajnai orosz agresszió kezdetétől - közölte a szombati kormányülést követően a miniszterelnök. Nicolae Ciucă rámutatott, jövő héten az illetékes brüsszeli hatóságok elé terjesztik a kiadásokat összesítő dokumentumokat, és elkezdődhet a költségek megtérítése.
Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél rekedt 18 román állampolgár
Bejutott Romániába a sireti román-ukrán határátkelőnél belépésre várakozó 18 román állampolgár — tájékoztatott a Facebook-oldalán szombat hajnalban Nicolae Ciucă miniszterelnök.
Cookie