×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
4 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Külföld

Cîţu Washingtonban: pénteken energiáról, nemzetközi pénzügyekről és fejlesztésről folytatunk megbeszélést az amerikai külügy-minisztérium illetékeseivel

2022.03.26 - 07:28
Megosztás:
Cîţu Washingtonban: pénteken energiáról, nemzetközi pénzügyekről és fejlesztésről folytatunk megbeszélést az amerikai külügy-minisztérium illetékeseivel
Elkezdte munkalátogatását az Amerikai Egyesült Államokban a Florin Cîţu házelnök vezette román szenátusi delegáció.

A felsőház elnöke egy Facebook-bejegyzésben azt írta, pénteken a román nagykövettel és a küldöttség több tagjával közösen energiáról, nemzetközi pénzügyekről és fejlesztésről folytatnak megbeszélést az amerikai külügy-minisztérium illetékeseivel. Emellett a fekete-tengeri térség biztonsági fejleményeiről is tárgyalnak.

„Az egyik fő célunk, hogy Romániát bevonják a vízummentességi programba. Erről Románia amerikai nagykövetével, Andrei Muraruval is tárgyaltunk, és az elkövetkező időszakban megsokszorozzuk az erre irányuló erőfeszítéseket, többek között az amerikai kongresszus szintjén is" — áll a házelnök bejegyzésében.

A felsőház elnöke az amerikai törvényhozás több tagjával, üzletemberekkel, valamint az ott élő román közösség képviselőivel is találkozik március 30-áig tartó washingtoni munkalátogatása során. A szenátusi delegáció tagjai Robert Cazanciuc és Radu Oprea szociáldemokrata párti, Alina Gorghiu és Roberta Anastase nemzeti liberális párti szenátorok, továbbá a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Ion Narcis és Turos Lóránd RMDSZ-es szenátor.

AGERPRES

Turos Loránd: állam versus termelő esetében: 60-40 az arány!
Hosszú távon biztosítaná Románia energetikai függetlenségét az az új törvénytervezett, melyet a koalíciós pártok (RMDSZ, Nemzeti Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt) a napokban nyújtottak be és amelyet a szenátus első házként megszavazott.
Orban: a PNL-t eszközként használja fel Iohannis önös érdekeire; nem Cîţu jelenti a problémát
A Nemzeti Liberális Pártnál (PNL) nem Florin Cîţu személye jelenti a problémát, hanem az a tény, hogy a politikai alakulatból "katonai egység" lett, amelyet eszközként használ fel Klaus Iohannis államfő önös érdekeire - véli Ludovic Orban.
Florin Cîţu bejelentette, hogy lemond a PNL elnöki tisztségéről
Florin Cîţu szombaton bejelentette, hogy lemond a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéről. Később Dan Vîlceanu is jelezte, szándékában áll lemondani az európai projektekért és beruházásokért felelős miniszteri tisztségről.
Cookie