×
2021. 03 05.
Péntek
Adorján, Adrián
6 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Cîţu szerint az idei büdzsé kiegyensúlyozott, hitelt érdemlő és a reformot szorgalmazza

2021.02.22 - 20:07
Megosztás:
Cîţu szerint az idei büdzsé kiegyensúlyozott, hitelt érdemlő és a reformot szorgalmazza
A 2021-es állami büdzsétervezet 'kiegyensúlyozott', 'a beruházások köré épül', és a reformok elkezdését szorgalmazza - jelentette ki hétfőn, a képviselőház plénumában Florin Cîţu kormányfő.

Cîţu szerint 30 év után ez az első kiegyensúlyozott és hitelt érdemlő büdzsé, amely a beruházások köré épül.

'Tavaly ugyanezek az emberek azt mondták, tönkre fogjuk tenni Romániát. Hát nem ez történt: az elmúlt száz év legnagyobb gazdasági válsága közepette sikerült elérnünk, hogy az Európai Unióban nekünk volt a legnagyobb gazdasági fejlődésünk, mindannak ellenére, amit a parlamentben műveltek. Bebizonyítottuk, hogy értünk a gazdasághoz. (...) A büdzsé a beruházások köré épül, mert csak a beruházások vezetnek Románia fejlődéséhez' - fejtegette Cîţu a Szociáldemokrata Párt által kezdeményezett, 'A kormányfő órája' elnevezésű meghallgatáson.

A kormányfő szerint ez a költségvetés a reformot szorgalmazza, és ezt az idén meg is valósítják. A szociáldemokraták azonban félnek a reformtól, attól, hogy a pártkatonáik nem lesznek többé a jól fizető tisztségekben, állásokban - állította Cîţu.

Az ülésteremben a PSD törvényhozói a Cîţu-kormányt bíráló feliratokkal jelentek meg. A kormányfő felszólalása alatt Toma Ilie PSD-s képviselő egy kartonból kivágott kaszát vitt az elnöki emelvényre.
AGERPRES

Orban a szakszervezeteknek: Tartanunk kell magunkat a 7%-os deficithez
Romániának igazodnia kell idén a 7%-os költségvetési hiánycélhoz, ehhez pedig nagyon vissza kell fognia az új kiadásokat - jelentette ki Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke csütörtökön, az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) kongresszusán.
Március végére készül el Nagykároly költségvetése
A tavalyi évet minden nehézség ellenére jól zárta Nagykároly, hangzott el a pénteken délben lezajlott nagykárolyi tanácsülésen.
Jóváhagyta a parlament az állami költségvetési törvényt
Elfogadta kedden délután a parlament a 2021-es állami költségvetési törvényt. A parlament két házának együttes ülésén a jogszabály elfogadását 234 törvényhozó támogatta, 170 ellene szavazott.
Cookie