×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt

2021.10.14 - 15:39
Megosztás:
Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt
Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szerint még nem került szóba a főváros karantén alá helyezése, de a hatóságok más intézkedéseket fontolgatnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozására, például a digitális uniós Covid-igazolvány kötelezővé tételét bármilyen gazdasági tevékenység esetében.

Az újságírók a Victoria-palotában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón kérdezték meg az ügyvivő miniszterelnöktől, hogy tekintettel a magas fertőzöttségi rátára, számításba veszik-e a hatóságok Bukarest vesztegzár alá helyezését.

Florin Cîţu elmondta, hogy erről már a tavaly is tárgyaltak, de nem volt életképes ötlet, ellenben más intézkedéseket fontolgatnak a vírus terjedésének a visszaszorítására. Közlése szerint az ügyvivő egészségügyi miniszterrel tárgyaltak már arról, hogy kötelezővé kellene tenni a Covid-igazolványt minden tevékenységi területen; ez az intézkedés szerinte sokat segítene abban, hogy a gazdaságot ne kelljen lezárni.

Az ügyvivő kormányfő hangsúlyozta, szeretné, ha ezt az intézkedést mielőbb alkalmaznák a boltokban, bevásárlóközpontokban is.

Arra a kérdésre, hogy az üzletek esetében ez nem jelentené-e a vásárlók hozzáférésének a korlátozását, Cîţu így válaszolt: 'Ez nem korlátozás, ez csak szűrés'.

Szintén kérdésre válaszolva leszögezte, hogy javaslatát még nem terjesztette a pártja parlamenti frakciói elé, csak az egészségügyi miniszterrel egyeztetett róla.
AGERPRES

Rafila: fel sem merül, hogy kötelező legyen a templomokban a Covid-igazolvány
Nem lesz kötelező a Covid-igazolvány a templomokban és egyházi szertartásokon - erősítette meg vasárnap az egészségügyi miniszter.
Mobil oltópontokat juttat el a kormány a vidéki településekre
Mobil oltópontokat juttat el a kormány azokra a vidéki településekre, ahol igény mutatkozik az oltás iránt - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján Raed Arafat.
Arafat: december 20-tól nyomonkövetési formanyomtatványt kell kitölteniük a Romániába érkezőknek
December 20-tól a Romániába beutazó személyeknek a határátlépés előtt ki kell tölteniük egy nyomonkövetési formanyomtatványt - jelentette be vasárnap Raed Arafat.
Cookie