×
2021. 10 16.
Szombat
Gál
3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.26 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cîţu: ha az alkotmánybíróság nekünk ad igazat, a két házelnöknek mennie kell

2021.09.09 - 15:46
Megosztás:
Cîţu: ha az alkotmánybíróság nekünk ad igazat, a két házelnöknek mennie kell
Florin Cîţu miniszterelnök kérni fogja a képviselőház és a szenátus elnökének lemondását, ha az alkotmánybíróság számára kedvező döntést hoz az USR PLUS és az AUR bizalmatlansági indítványával kapcsolatos ügyben.

A kormányfő szerda este nyújtotta be a beadványt a taláros testülethez, kérve, állapítsák meg, hogy alkotmányos természetű jogi konfliktus keletkezett a parlament és a kormány között a bizalmatlansági indítvány kapcsán.

Florin Cîţu szerint ha a taláros testület számára kedvező döntést hoz, nyilvánosan kérni fogja a házelnökök lemondását.

"Ha az alkotmánybíróság nekünk ad igazat, a két házelnöknek mennie kell" - jelentette ki.

A miniszterelnök ugyanakkor cáfolta azokat a vádakat, miszerint lepaktált a Szociáldemokrata Párttal (PSD). Mint mondta, jómaga nem tárgyalt Marcel Ciolacu pártelnökkel, ellentétben az USR PLUS két társelnökével, Dan Barnával és Dacian Cioloşsal, akik helyénvalónak találták, hogy egyeztessenek az AUR-ral és a PSD-vel is a bizalmatlansági indítvány érdekében.

AGERPRES

Cîţu: a PNL azt kéri Cioloştól, hogy tárgyaljon a PSD-vel és az AUR-ral a kormánytöbbség kialakításáról
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt kéri Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnöktől, hogy előbb tárgyaljon a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség kialakításáról - nyilatkozta pénteken Florin Cîţu.
Cîţu: nem került szóba a főváros vesztegzár alá helyezése, de kötelezővé tehetnénk a Covid-igazolványt
Florin Cîţu ügyvivő kormányfő szerint még nem került szóba a főváros karantén alá helyezése, de a hatóságok más intézkedéseket fontolgatnak a SARS-CoV-2 vírus terjedésének korlátozására, például a digitális uniós Covid-igazolvány kötelezővé tételét bármilyen gazdasági tevékenység esetében.
Cîţu: a PNL akkor tárgyal majd Cioloşsal, ha a kijelölt miniszterelnöknek sikerül kormánytöbbséget alakítania a PSD-vel és az AUR-ral
Dacian Cioloşnak kijelölt miniszterelnökként lehetősége adódik tárgyalni a Szociáldemokrata Párttal (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) a kormánytöbbség megalakításáról - jelentette ki hétfő este Florin Cîţu.
Cookie