×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét

2021.12.03 - 08:42
Megosztás:
Cîţu: ha a PSD-vel való kormánykoalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét
Szükséges "kompromisszum" volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet - jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.

'A Nemzeti Liberális Párt szerepe a kormánykoalícióban véghezvinni az általa megkezdett reformokat. Az országos helyreállítási tervben van egy sor reform, amelyek megvalósításához nagyon ragaszkodunk, ilyen például a nyugdíjreform. Ezeket a reformokat meg fogjuk valósítani. Én leszek az első, aki fel fogom vetni a PNL-ben, hogy találjunk egy új kormányképletet, amennyiben a jelenlegi koalíció útját állja a reformoknak' - jelentette ki Cîţu csütörtök este a Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

Hozzátette, vannak opciók, de jelen helyzetben ez volt a működőképes variáns, és kénytelenek voltak kompromisszumokat kötni.

'Mihelyt érzékeljük, hogy a gazdasági stabilitás, a jogállam és a PNRR reformcsomagja veszélyben forog, dönteni fogunk a PNL-ben a további lépésekről' - szögezte le a PNL elnöke.
AGERPRES

Cîţu: a kormányfő közölte, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak
Nicolae Ciucă miniszterelnök biztosította róla, hogy elküldte doktori dolgozatát ellenőrzésre egy bizottságnak - jelentette ki kedd este a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.
Cîţu: a kormányintézkedések 33 százalékkal csökkentik az energiaszámlákat
A kormány által bevezetett energiaár-kompenzálási intézkedések 33 százalékkal csökkentik a számlákat, de ellenőrizni kell az előírások alkalmazását - jelentette ki hétfőn Florin Cîţu.
Meghackelték az ukrán kormány több oldalát
Ismeretlenek péntekre virradóra meghackelték az ukrán kormány és több minisztérium weboldalát - jelentette az Ukrajinszka Pravda hírportál.
Cookie